Početna » Ubedljiva pobeda liste oko SNS na ponovljenim izborima na jednom biračkom mestu u GO Crveni Krst

Ubedljiva pobeda liste oko SNS na ponovljenim izborima na jednom biračkom mestu u GO Crveni Krst

0

Na ponovljenim izborima za odbornike u Skupštini Gradske opštine Crveni Krst, na biračkom mestu broj 24, koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke (SNS) ostvarila je ubedljivu pobedu i osvojila skoro 84% glasova.

Prema saopštenju Gradskog odbora Srpske napredne stranke, ovo je značajan uspeh za koaliciju, jer su postigli bolje rezultate nego na izborima održanim 2. juna, uz veće učešće birača.

“I pored stalne medijske hajke kojoj je naša koalicija izložena u protekle tri nedelje, kao i kakofonije optužbi upućenih kako Srpskoj naprednoj stranci, tako i nezavisnim institucijama koje sprovode izbore i državnim organima koji vrše kontrolnu funkciju izbornog procesa, povećanje broja glasača za našu listu i povećanje procenta osvojenih glasova, pokazuje da se građani ne mogu prevariti, već da u vremenima kada, što unutrašnji, a što spoljni faktori pokušavaju da izazovu krizu, oni glasaju za rad, rezultate, stabilnost i posvećenost,” navodi se u saopštenju Gradskog odbora SNS.

Gradski odbor SNS ističe da je rast broja glasača i procenta osvojenih glasova za njihovu listu, pri većoj ukupnoj izlaznosti, potvrda ispravnosti njihovog puta i podstrek da nastave da rade za građane, bez ulaženja u politikanstvo, prepirke i medijska prepucavanja.

“Građanima koji su izašli na ponovljene izbore i glasali za listu „Aleksandar Vučić – Crveni Krst sutra“ zahvaljujemo na podršci i poverenju,” stoji na kraju saopštenja Gradskog odbora Srpske napredne stranke.

Rezultati glasanja

Na biračkom mestu 24 u Miljkovcu,  lista “Aleksandar Vučić- Crveni Krst sutra” je osvojila 73 glasa od ukupno 88 izašlih birača, što predstavlja skoro 84% glasova.

Od 121 upisanog birača, pravo glasa iskoristilo je 88, od kojih je jedan listić bio nevažeći. Preostali glasovi su se raspodelili na sledeći način:

 • Grupa građana “dr Dragan Milić”: 5 glasova
 • Lista “Biramo Niš”: 4 glasa
 • Lista “Niš, naš grad – Branislav Jovanović”: 3 glasa
 • Koalicija “Ujedinjeni – nada za Niš”: 1 glas
 • Lista “Glas naroda je snaga naroda – dr Miloš Stojanović”: 1 glas

Broj odbornika

Na osnovu ukupnih rezultata, raspodela mandata u Skupštini Gradske opštine Crveni Krst ostaje nepromenjena:

 • Lista “Aleksandar Vučić – Crveni Krst sutra”: 12 mandata (54,64% glasova)
 • Grupa građana “dr Dragan Milić”: 3 mandata (14,58% glasova)
 • Lista “Biramo Niš”: 2 mandata (9,89% glasova)
 • Koalicija “Ujedinjeni – nada za Niš”: 1 mandat (5,23% glasova)
 • Lista “A be Niš bre! – Milan Stojanović”: 1 mandat (4,81% glasova)
 • Lista “Niš, naš grad – Branislav Jovanović”: 1 mandat (3,79% glasova)
 • Lista “Glas naroda je snaga naroda – dr Miloš Stojanović”: 1 mandat

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas