Početna » Uhapšena predsednica Višeg suda u Nišu zbog korupcije

Uhapšena predsednica Višeg suda u Nišu zbog korupcije

0
Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su u nastavku borbe protiv visoke korupcije, pripadnici UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili D. Ž. (1968), predsednicu Višeg suda u Nišu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

 

“Ona je, kako se sumnja, u nameri da utiče na pozitivan ishod i ubrza postupanje po molbi za uslovni otpust jednog osuđenika i znajući da je postupajući sudija planirao godišnji odmor, donela rešenje kojim je na njegovo mesto postavila sudiju koji nije član vanpretresnog veća sa kojim je, sredinom juna ove godine, omogućila uslovni otpust”, navodi se u saopšt.

Sumnja se da je za ovu odluku dobila turistički vaučer za letovanje u iznosu od 112.700 dinara koji joj je platila firma u vlasništvu sina osuđenika.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas