Početna » Ulice u Podviniku dobijaju asfalt

Ulice u Podviniku dobijaju asfalt

0
Ulice u Podviniku nakon pola veka čekanja i protesta dobijaju asfalt. Radovi na asfaltiranju su krenuli tako da će asfalt dobiti Neretvljanska, Moravička i Javorska ulica.

„Posle pola veka smo na putu da dobijemo asfalt. Nakon protesta u dogovoru sa GO Pantelej i gradonačelnicom koja nam je obećala asfaltiranje, krenuli su radovi“, rekla je Marija Marković, meštanka Neretvljanske ulice u kojoj su radovi na asfaltiranju dela od 220 metara krenuli 13. oktobra.

Vukadin Žikić se u Moravičku ulicu doselio 1959. godine i priseća se tog vremena kada nisu mogli da uvedu struju, već su morali da koriste lampe. Navodi i da su morali sami da održavaju ulicu, takođe, sami su i uveli kanalizaciju, vodovod i telefon uz saglasnost Opštine.

Gradonačelnica je sa svojim saradnicima i predsednicom Gradske opštine Pantelej obišla radove i tom prilikom rekla da su protesti bili pogrešan put, jer nije bilo razumevanja u početku.

„Nema većeg zadovoljstva, nego kad vidite da su zadovoljni sugrađani. I za ljubav i za svađu su potrebne dve strane, kako reče čika Vule. Počelo se pogrešnim putem preko protesta i nije bilo razumevanja u startu, jer ljudi nisu ni znali šta treba da urade. Kada smo im objasnili da je samo neophodno da daju svoju saglasnost da asfalt može da prođe, to su i učinili i evo konačno asfalta“, navela je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Iz Grada i GO Pantelej najavljuju da će se u ovom delu gradu, kao i u ostatku Panteleja asfaltirati i druge ulice, što do kraja godine, što u sledećoj godini.

„Sada trenutno se rade ulice Neretvljanska, Moravička, Javorska, gotova je građevinska dozvola za Vinogradarsku ulicu, očekuje se da će u narednoj godini biti urađene Koparska i Lapovačka ulica. Videćemo šta ćemo još moći da spremimo od papira za narednu građevinsku sezonu“, izjavila je predsednica GO Pantelej Nataša Stanković.

Nataša Stanković je dodala da je urađeno oko 15 ulica u Donjoj Vrežini na ovaj način i da je Opština uvek tu da pomogne u rešavanju pravno-imovinskih problema meštana koji čekaju asfalt.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas