Početna » Umereno do poptpuno oblačno, u toku noći veća količina padavina

Umereno do poptpuno oblačno, u toku noći veća količina padavina

0
U Srbiji danas umereno do potpuno oblačno. Ujutro u Vojvodini mestimično slab mraz i suvo u svim krajevima, pre podne kiša će početi da pada u centralnom delu Srbije, a posle podne padavine će se intenzivirati.

Najviše padavina u drugom delu dana očekuje se u oblasti od zapadne i jugozapadne Srbije, preko Šumadije i Pomoravlja do istoka zemlje, a u toku noći ka suboti padavinska zona jačaće i širiće se dalje ka jugu i jugoistoku Srbije uz prosečnu količinu padavina od 20 do 50 mm za 24 h, lokalno i više.

Na krajnjem severu i severoistoku uglavnom suvo. U toku noći u planinskim predelima kiša će preći u vlažan sneg uz pojačanje intenziteta. Vetar slab i umeren, na planinama i jak južni i jugozapadni, uveče i u toku noći u postepenom skretanju na severni, prvo u Vovodini. Najniža temperatura od -1 do 5 °C, a najviša od 7 do 15 °C.

I u Nišu umereno do potpuno oblačno, ujutro i pre podne suvo, posle podne i uveče sa kišom, a tokom noći ka suboti intenziviranje padavina. Vetar slab do umeren, jugozapadni, u toku noći u postepenom skretanju na severni. Najniža temperatura oko 4 °C, a najviša oko 13 °C

SRBIJA, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA (do 01.12.2023. god.)

Umereno do potpuno oblačno i hladno. U subotu na planinama sneg, a sa padom temperature kiša će preći u vlažan sneg i u nižim predelima. Snežne padavine biće najintenzivnije na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, gde se u nižim i brdskim predelima očekuje relativno brzo formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 cm, na planinama lokalno i više od 30 cm. Кrajem dana manji snežni pokrivač mestimično će se formirati i u centralnoj Srbiji.

U nedelju, povremeno uz sneg ili pljuskove snega, ali uz manju količinu u odnosu na subotu. Za vikend i vetrovito uz umeren i jak, ponegde i olujni severni i severozapadni vetar. Zatim do kraja perioda česte padavine: u nižim predelima kiša i susnežica, a u brdsko-planinskim predelima sneg, a u utorak ponovo i vetrovito uz jak južni vetar koji će posle podne biti u skretanju na severozapadni i može ponegde dostizati i udare olujne jačine.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas