Početna » Univerzitet u Nišu dogovorio saradnju s ruskim Univerzitetom u Pskovu

Univerzitet u Nišu dogovorio saradnju s ruskim Univerzitetom u Pskovu

0

Rektorka Pskovskog državnog univerziteta iz Rusije, prof. dr Natalija Iljina i rektor Univerziteta u Nišu prof. dr Dragan Antić potpisali ugovor o saradnji dva Univerziteta.

Ovim dokumentom je predviđena saradnja u nauci, nastavi, reformi studiranja, zajedničkim studijskim programima, izdavaštvu,  mogućnost sticanja dvojnih diploma na doktorskim studijama, kao i zajedničko učešće u međunarodnim projektima, mobilnost i slično.

Rektorka Iljina je domaćinima uputila poziv za posetu jedinstvenom Međunarodnom centru za alate u novembru mesecu, kao i za učešće niških studenata u letnjoj školi i letnjem institutu za doktorande.

Inače, Pskovski univerzitet ima saradnju sa preko 30 međunarodnih partnera, daje mogućnost sticanja dvojnih diploma na svim nivoima obrazovanja i raspolaže sa desetinom multidisciplinarnih instituta.

Među gostima, na sastanku su bili i prof. Galjina Aleksejevna Beljakova i Olesija Babenko, rukovodilac Odeljenja za obrazovanje Ruskog doma u Beogradu. Među domaćinima su bili prof. dr Vesna Lopičić, prorektor Univerziteta za međunarodnu saradnju, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta prof. dr Niko Radulović i prof. dr Zorica Stojanović Radić, prodekan PMF-a, i prodekan Filozofskog fakulteta prof. dr Ivan Jovanović. Sastanku je prisustvovao i Nenad Stanković, predsednik Društva srpsko-ruskog prijateljstva „Naissus“.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas