Početna » Upis u katastar od danas isključivo digitalnim putem

Upis u katastar od danas isključivo digitalnim putem

0
Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da će od danas građanima biti omogućen upis u katastar isključivo digitalnim putem.

Upis u katastar digitalnim putem biće omogućen uz stručnu podršku profesionalnih korisnika – advokata i geodetskih organizacija.

Kako je navedeno, biće obezbeđen efikasan upis u katastar, uz proveru ispravnosti dokumenata od profesionalnih korisnika, bez odlaska u katastarske službe.

Naglašeno je da je glavna prednost za građane ušteda vremena, kao i rešavanje svih nedoumica u vezi sa procesom upisa i ostvarivanja svojih prava zahvaljujući stručnim savetima profesionalnih korisnika.

Uz to, građani će moći da pristupe predmetu sa bilo koje lokacije bez obzira na vremenske ili geografske odrednice. Iz RGZ-a navode da građani sada, umesto tradicionalnih 170 šaltera na raspolaganju imaju čak 4.000 digitalnih “šaltera”, dostupnih 365 dana godišnje.

Pored toga ova inovacija je, kako je saopšteno, jedini način da se onemogući manipulacija i intervencija na dokumentima i da se završi sa beskrajnim putevima papira koji dolaze i izlaze iz RGZ-a.

Izvor: B92

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas