Početna » Uskoro kreću radovi na Omladinskom centru. Društvo učitelja i hor Učiteljska lira ostaće u zgradi

Uskoro kreću radovi na Omladinskom centru. Društvo učitelja i hor Učiteljska lira ostaće u zgradi

0

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, najavila je početak radova na rekonstrukciji Omladinskog centra čim se izabere izvođač radova. Ističe da će Društvo učitelja i Mešoviti hor „Učiteljska lira“ zadržati svoj prostor u zgradi Učiteljskog doma, odnosno budućeg Omladinskog centra, naglašavajući da će se ta zgrada pretvoriti u mesto koje će objediniti energiju mladosti i bogatstvo iskustva.

Tokom trajanja radova na Omladinskom centru, Hor „Učiteljska lira“ će svoje probe održavati u Oficirskom domu.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

„Danas sam ih obradovala informacijama da će, bez obzira na rekonstrukciju Omladinskog centra, imati svoj prostor u Oficirskom domu za vreme trajanja radova. Kada se završe radovi i objekat postane Omladinski centar, imaćemo poseban prostor za njih u ovoj zgradi, gde će nastaviti sa probama“, istakla je gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

Ukupna investicija države u ovaj projekat iznosiće 96 miliona dinara, dok će Grad takođe izdvojiti deo sredstava.

Hor „Učiteljska lira“ će naredne godine obeležiti 30 godina postojanja, tokom kojih su održali preko 500 koncerata kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

„Nadamo se da ćemo imati mesta, iako ovaj Dom ne bude ono što je do sad bio. Nadamo se da ćemo nastaviti sa radom, jer to su, ne samo ljubitelji muzike i entuzijasti, već negujemo muziku koja je kvalitetna i nastojimo da sačuvamo muzičku kulturu i nasleđe od zaborava“, istakla je Rada Lazarević, rukovodilac Hora.

U prošloj godini, hor je održao 11 koncerata i učestvovao na tri međunarodna festivala. Takođe, bio je domaćin jedne manifestacije takmičarskog karaktera, na kojoj su učestvovali horovi iz 14 gradova Srbije.

Hor „Učiteljska lira“ broji oko 40 članova starije dobi i izvodi preko 200 kompozicija različitih žanrova na više stranih jezika.

Članica hora, Gorica Đokić, koja je 17 godina u ovom sastavu, ističe da su proba i druženje sa kolegama iz hora izuzetno važni za njih, te da im je Hor „Učiteljska lira“ zapravo drugi dom.

Prolećni koncert Hora „Učiteljska lira“ održaće se 15. aprila u Simfonijskom orkestru.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas