Početna » Uz zvuke gusala: Slavko Perošević otkriva tajne srpske prošlosti na promociji knjiga

Uz zvuke gusala: Slavko Perošević otkriva tajne srpske prošlosti na promociji knjiga

0

U znak sećanja na 25 godina od NATO agresije, Dom Vojske u Nišu organizuje epsko veče i promociju knjiga autora Slavka Peroševića. Događaj će se održati u petak, 29. marta s početkom u 18 časova, pružajući niškoj publici priliku da se upozna s dva nova dela ovog istaknutog epskog pesnika.

Slavko Perošević će predstaviti svoje najnovije knjige pod nazivima “Epika je čuvar srpske duše” i “Nema nazad iza je Srbija”, u kojima će se istražiti širok spektar istorijskih tema i ličnosti iz različitih perioda srpske istorije, s posebnim naglaskom na događaje vezane za Kosovo i Metohiju i Republiku Srpsku.

Veče će biti obogaćeno autentičnim izvođenjem epskih pesama uz pratnju gusala, a učestvovaće poznati narodni guslari Draško Malidžan, Slavko Jeknić, Milan Dašić i Andrija Plavšić. Uz njih, svoj doprinos programu dati će i talentovani glumac Miroslav Jović, bariton Hadži Lazar Lazarević i solistkinja Mila Smiljković.

Ana Kostadinović i Mirko Krstović će voditi veče za sve ljubitelje epske poezije i srpske istorije.

Ova svečanost će se održati u Domu Vojske u Nišu, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas