Početna » Vanredna situacija u pet opština u Srbiji. Babušnici u pomoć pristiže i Vojska

Vanredna situacija u pet opština u Srbiji. Babušnici u pomoć pristiže i Vojska

0
Od juče je vanredna situacija u Ivanjici, Babušnici, Novoj Varoši, delovima Vranja, a od jutros i u Crnoj Travi gde su sve mahale zavejane. Javno preduzeće “Putevi Srbije” saopštilo je da su putevi prvog i drugog prioriteta prohodni, ali da na pojedinim putevima ima do 10 centimetara snega. Neprohodni su putevi u Crnoj Travi, Sjenici, Tutinu i Babušnici. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Predsednica privremenog organa opštine Babušnica, Ivana Stojičić je sa saradnicima obišla teren, nakon proglašenja vanredne situacije na celoj teritoriji opštine Babušnica, na osnovu Zaključka Opštinskog štaba za vanredne situacije.

“Na terenu je sva raspoloživa mehanizacija JKP “Komunalac” kao i ekipe Elektrodistribucije. Ekipe će dežurati i tokom noćii. Danas u pomoć stižu i ekipe i mehanizacija Vojske Srbije”, saopšteno je iz ove Opštine.

Foto: Opština Babušnica

Pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a Miloš Milenković, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, izjavio je da i dalje ima manjih poteškoća u saobraćaju u opštinama Sjenica, Tutin i Babušnica, gde ekipe rade na pročišćavanju putnih pravaca.

Smiruje se situacija, ali smo i dalje u punoj pripravnosti i spremni da reagujemo“, kaže Milenković, ističući da su tokom prethodna dva dana imali ukupno 31 intervenciju na teritoriji cele zemlje, kao i da je evakuisano 30 i spaseno 17 osoba.

Foto: Opština Babušnica

Problemi sa strujom

Milenković napominje da  građani na teritoriji Novog Pazara, Prijepolja, Sjenice, Priboja, Ivanjice, Svrljiga, Knjaževca, Vlasotinca i Babušnice, imaju problema sa strujom zbog snega, ali da ekipe rade na otklanjanju kvarova.

Pozvao je, takođe, da građane da provere prohodnost putnih pravaca i da se ne oslanjaju na aplikacije, koje vode ka određenim lokacijama. “I zbog manje količine snega, ljudi mogu da ostanu zavejani”, upozorava Milenković.

Posla je bilo i za spasioce koji su iz zavejanog autobusa na putnom pravcu Vranje – Kriva Feja, kod Sokolovca, evakuisali građane.

Izvor: Glas juga/RTS

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas