Početna » Veljko oduševio Srbiju. Oborio je rekord u Poteri, a deo osvojenog novca donira za lečenje malog Teodora iz Niša

Veljko oduševio Srbiju. Oborio je rekord u Poteri, a deo osvojenog novca donira za lečenje malog Teodora iz Niša

0
Najnovija epizoda potere bila je veoma interesantna, a takmičari su ubedljivom pobedom nad tragačicom Milicom osvojili 1.740.000 dinara, a oboren je i rekord najviše pojedinačno odbranjene sume u ovom kvizu.

Student Veljko iz Priboja u zajedničku kasu doneo je čak 1.500.000 dinara, što je i najviše ponuđena suma za odbranu do sada.

Mladi Veljko je, prema pisanju Kurira, u ovom delu igre imao samo jedan netačan odgovor!

Nakon što su takmičari zajedničkim snagama u poslednjem krugu igre osvojili 1.740.000 dinara student Veljko oduševio je još jednom gledaoce.

On je izjavio da će svoj deo osvojene sume donirati u humanitarne svrhe, odnosno za lečenje Todora Stojanovića iz Niša koji se leči u Turskoj.

Kako se navodi na sajtu udruženja “Budi human” Todor (2021) je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, a već u prvim danima njegovog života, u porodilištu, dolazi do komplikovanja njegovog zdravstvenog stanja, opisana je neonatalna konvulzija u prvih 48 sati života, a par dana nakon toga ustanovljena obostrana upala pluća.

Od rođenja je više puta bio hospitalizovan dok je samo dva meseca proveo kod kuće. Razlog njegove hospitalizacije su pre svega infekcije, ponovljene upale pluća, koje su dovele do još većih komplikacija njegovog zdravstvenog stanja, te je bio i životno ugrožen. Todor ima dijagnoze Epilepsia non specificata, Encephalopathia non specificata, Insufficientia respiratoria chronica i Paralysis plicarum vocalium et laryngis – navodi se na sajtu i dodaje:

 

Neurološki je i dalje u stanju izmenjene svesti, uspavan. U ovakvom njegovom stanju, vreme igra ključnu ulogu, te bi bilo kakav prekid dijagnostike i vraćanje za Srbiju samo dovelo do dodatnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja. Porodica je do sada lečenje finansirala samostalno i iscrpela sve resurse pa se ovim putem obraća svim humanim ljudima da im pomognu kako bi Todor nastavio lečenje i napredovao.”

Todor Stojanović
foto: Printscreen Budi human

Ovako možete pomoći Todoru:

UPIŠI 1277 I POŠALJI SMS NA 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001381821-75

Uplatom na devizni račun:

160-6000001381786-83

IBAN:

RS35160600000138178683

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Potez takmičara potere pohvalili su i mnogi korisnici društvenih mreža, ali i sledili njegov humani put i novac uplatili za lečenje dečaka.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas