Početna » Veljko Šošić doneo u Niš zlato sa MMA Kupa Srbije (VIDEO)

Veljko Šošić doneo u Niš zlato sa MMA Kupa Srbije (VIDEO)

0
Veljko Šošić, iz Kruševca, član MMA Radnički Niš, pobednik je Kupa Srbije. On je nastupio na amaterskom takmičenju u A klasi, na takmičenju koje je održano u Ubu. Ovaj mladi borac, inače je i trener u MMA klubu Radnički, gde vodi početničku grupa u ovom sportu, ali i kardio kik boks grupu koja je namenjena lepšem polu. Veljko je završna godina Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, a pre MMA bavio se karateom.

Šošić je u polufinalu pobedio Nemanju Govedarovića, a u finalnom meču bio je bolji i od Ognjena Staševića, borca koji je već osvojio Prvenstvo Srbije.

“Prošlo je uspešno, tri runde smo radili pune i na kraju sam pobedio jednoglasnom odlukom sudije. On je dobar protivnik, treneri Jovan Marijanović i Aleksandar Stojičić i ja smo ga analizirali, tako da sam spreman ušao u borbu”, kazao je Veljko Glasu juga.

Ovaj mladi borac, tek je tri godine u MMA sportu, ali je i prošle godine osvojio MMA ligu. Ovo mu je druga medalja za klub, a u ring se vratio nakon povrede.

“MMA je kompleksan sport, traži dosta treniranja i dosta poznavanja različitih veština. Tako se i javila želja da se oprobam u tom sportu”, istakao je Veljko.

Veljko je od malih nogu u sportu, pa je tako i uspeh kruna njegovog vrednog treniranja i upornosti. Takmičarska sezona se završila, ali se on sa svojim timom uveliko priprema za sledeću, jer već u februaru niški klub očekuje Prvenstvo Srbije.

“Počeli smo već sa treninzima. Očekujemo uspeh i na ovom takmičenju”, rekao je Veljko.

MMA klub Radnički je jedan od najmasovnijih klubova u ovom delu Srbije. Veljko poziva mlade ljude da im se pridruže, jer su uslovi u klubu dobri, ali i da bi stekli samopoštovanje i samouverenost. Ovaj sport gradi i disciplinu i poštovanje, i druge ljudske vrednosti, zaključio je on.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas