Početna » Viši sud odbio sve žalbe niške opozicije

Viši sud odbio sve žalbe niške opozicije

Izvor: N1

0

Viši sud u Nišu odbio je prigovore, odnosno žalbe niške opozicije zbog neregularnosti na lokalnim izborima održanim 2. juna. Ovime je pravna bitka niške opozicije završena.

 

Podsetimo, Gradska izborna komisija (GIK) odbacila je pre nedelju dana sva 24 prigovora opozicije, nakon što je Viši sud te prigovore vratio na ponovno odlučivanje, prenosi N1.

Iz niške opozicije rekli su tada da su zapanjeni tom odlukom i najavljuju podnošenje žalbi sudu i krivičnih prijava protiv odgovornih kako bi dokazali da je počinjena izborna krađa.

 

Takođe, opozicija je ove nedelje podnela krivičnu prijavu protiv predsednice Gradske izborne komisije (GIK) Danijele Milićević i protiv Ivice Stojanovića, koji je bio zadužen za regularnost izbora na biračkom mestu 10, gde je u zapisniku olovkom ispravljen broj glasova za Rusku stranku i ukupan broj birača koji su na tom mestu glasali.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas