Početna » Viši sud u Nišu rešio svih 27 predmeta formiranih po žalbama opozicije na rešenja GIK-a

Viši sud u Nišu rešio svih 27 predmeta formiranih po žalbama opozicije na rešenja GIK-a

0

U Višem sudu u Nišu rešeno je svih 27 predmeta, formiranih po izjavljenim žalbama četiri opozicione stranke protiv rešenja Gradske izborne komisije.

Kako stoji u saopštenju Suda 24 predmeta rešena su tako da su usvojene žalbe i poništena rešenja Gradske izborne komisije. U navedenim predmetima, Gradska izborna komisija dalje će postupati u skladu sa odredbom člana 87 stav 5 Zakona o lokalnim izborima. U dva predmeta, odbijene su žalbe.

U jednom predmetu odlučeno je kao u sporu pune jurisdikcije, shodno članu 87 stav 2 Zakona o lokalnim izborima, odnosno usvojena je žalba, poništeno je rešenje Gradske izborne komisije i prigovor podnosioca je odbačen.

Posle lokalnih izbora 2. juna, četiri opozicione liste podnele su 36 prigovora, a GIK je delimično usvojila 6, dok su ostali odbijeni ili odbačeni, zbog čega su podnete žalbe Višem sudu u Nišu.

Gradska izborna komisija Niš po ovoj odluci mora da postupi najkasnije u roku od 10 dana.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas