Početna » Vučić obećao Brzobrođanima rešenje problema s dalekovodom

Vučić obećao Brzobrođanima rešenje problema s dalekovodom

0
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima građana iz Brzog Broda, koji se više od godinu dana bore protiv izgradnje nadzemnog dalekovoda kroz njihovo naselje.

„Danas sam sa predstavnicima građana Brzog Broda razgovarao o problemu dalekovoda i napajanja električnom energijom tog dela Niša. Moje obećanje stanovnicima ovog naselja jeste daćemo učiniti sve da nađemo rešenje za ovaj očigledno veliki problem“, objavio je predsednik Srbije na svojim društvenim mrežama.

Meštani Brzog Broda su nakon brojnih protesta uspeli da izdejstvuju prestanak radova, međutim radovi EMS-a su nastavljeni, pa tako i protesti i blokade saobraćajnica. Njihov jedini zahtev je da dalekovod ide ispod zemlje, kako bi deca bila bezbednija.

Preduzeće EMS je prethodno saopštilo da zahtevi stanovnika Brzog Broda za postavljanje podzemnih kablova u tom delu trase nemaju nikakvo ekonomsko, niti tehničko utemeljenje.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je ranije izjavila da se radi o veoma važnom projektu za energetsku stabilnost ovog dela Srbije i da Grad jedino može da izmesti park i igralište.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas