Početna » Zahvaljujući donaciji od 25.000 evra, renoviran vrtić “Maslačak” u Nišu

Zahvaljujući donaciji od 25.000 evra, renoviran vrtić “Maslačak” u Nišu

0
Vrtić „Maslačak”, u okviru Predškolske ustanove Pčelica u Nišu, svečano je obeležio završetak radova koji su realizovani zahvaljujući donaciji MK Group i AIK Banke. Kompanije su u okviru projekta „Podrška porodici” za ovaj vrtić izdvojile 25.000 evra, a za sve vrtiće u Srbiji donirale su ukupno 350.000 evra.

Donacija vrtiću „Maslačak” obuhvatila je kompletno sređivanje fasade, betoniraje oronulog dvorišta, sređivanje ruiniranih terasa i postavljanje novih ograda, kao i sadnju zelenila.

„Do sada nismo renovirali spoljašnjost vrtića, već smo više ulagali u njegovu unutrašnjost. Velike terase veoma su važne za rad sa mališanima, gde će vaspitači moći da organizuju brojne zanimljive aktivnosti”, rekla je Svetlana Mitić, direktorka vrtića, izrazivši zahvalnost kompanijama donatorima.

Foto: Boško Karanović

Otvaranju rekonstruisanog vrtića prisustvovao je i Predrag Nešović, rukovodilac Školske ustanove Niš, je istako da ovaj program podrške u lokalnim samoupravama, da za najmlađe sugrađane budu obezbeđeni najbolji uslovi, kako bi se razvijali u kvalitetnom i kreativnom okruženju, mnogo znači.

Foto: Boško Karanović

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas