Početna » Završavaju se pripremni, počinju radovi na natkrivanju bulevarske pijace u Nišu

Završavaju se pripremni, počinju radovi na natkrivanju bulevarske pijace u Nišu

0
Pripremni radovi na rekonstrukciji pijace “Krive livade” na Bulevaru Nemanjića u Nišu, koja je izazvala dosta pažnje u javnosti kada su pojedini prodavci negodovali zbog početka radova, privode se kraju, a uskoro kreće i postavljanje čelične konstrukcije koja će omogućiti da se realizuje kompletan plan Grada, odnosno da ova pijaca bude natkrivena.

Prema rečima direktora JKP “Tržnica” Gorana Đorđevića ovi radovi, koji će se, kako je rekao, videti, počinju za desetak dana.

„U toku su pripremni radovi i radovi na betoniranju nekih stubova na kojima će kasnije biti montirana čelična konstrukcija. U narednih dvadesetak dana očekujemo početak radova na postavljanju same konstrukcije, što znači da ćemo u toku novembra i imati vidljiv krov na pijaci na Bulevaru“, najavio je  Đorđević.

 

Foto: Ivan Veličković

On je rekao da je pijaca na Bulevaru svetog Pantelejmona asfaltirana i popločana behaton pločama. Uskoro se očekuje ograđivanje pijace, ali i postavljanje montažnih objekata i tezgi. Đorđević je najavio da se za oko mesec dana očekuje otvaranje te pijace.

U tenderskoj dokumentaciji navedeno je da će rekonstrukcija pijace „Krive livade“, koja podrazumeva natkrivanje pijace i zamenu elektro i drugih instalacija koštati 98,7 miliona dinara.

Pijaca je površine 7.341 metra kvadratnog, a pored krova, otvoriće se i glavni ulaz, koji je do sada bio zatvoren montažnim objektima.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas