Početna » Žetva medalja mladih niških plivača na Prvenstvu Srbije

Žetva medalja mladih niških plivača na Prvenstvu Srbije

0
Proteklog vikenda u Novom Sadu je održano Zimsko prvenstvo Srbije za juniore i u apsolutnoj kategoriji. U konkurenciji od 321 plivača iz 34 klubova PK „Sveti Nikola“ iz Niša predstavljalo je 12 plivača koji su osvojili ukupno 18 medalja, 3 zlatne, 7 srebrnih i 8 bronzanih.

Stanojević Nina osvojila je dve zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje. Nina je u disciplini 200 metara prsnim stilom postala državna prvakinja u kategoriji mlađih juniorki, dok je u apsolutnoj kategoriji zauzela treće mesto. Naslov državne prvakinje u kategoriji mlađih juniorki Nina je osvojila i u disciplini 100m prsnim stilom, dok je u disciplini 50m prsno osvojila srebrnu medalju, a u disciplini 400m mešovito bronzanu medalju.

Laković Aleksandar postao je državni prvak u disciplini 800m slobodno u kategoriji mlađih juniora, dok je u disciplini 400m mešovito osvojio bronzanu medalju.

Jovanović Đorđe osvojio je čak četiri medalje. Đorđe je srebrne medalje u kategoriji mlađih juniora osvojio u disciplinama 400m mešovito i 800m slobodno, dok je u disciplinama 50m i 100m leđnim stilom osvojio dve bronzane medalje.

Tošić Ilija osvojio je dve srebrne medalje u kategoriji starijih juniora u disciplinama 50m delfin stilom i 50m slobodno.

Đuzić Marko je dve bronzane medalje u kategoriji starijih juniora osvojio u disciplinama 400m mešovito i 200m delfin stilom.

Stajić Ana osvojila je bronzanu medalju u kategoriji mlađih juniorki u disciplini 50m prsnim stilom.

Juniori Plivačkog kluba „Sveti Nikola“ osvojili su dve srebrne medalje u štafetnim trkama 4x50m slobodno i 4x50m mešovito. U štafetnoj trci 4x50m slobodno sastav su činili: Todorov Stefan, Đorđević Željko, Tošić Ilija i Stojić Uroš, a u trci 4x50m mešovito: Jovanović Đorđe, Đorđević Željko, Tošić Ilija i Todorov Stefan.

U ekipnom plasmanu niški klub zauzeo je 4. mesto u kategoriji juniora, a u apsolutnoj kategoriji naši plivači osvojili su visoko 7. mesto.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas