Početna » Klinika za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u niškom UKC-u bogatija za dva moderna aparata za anesteziju

Klinika za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u niškom UKC-u bogatija za dva moderna aparata za anesteziju

0
Klinika za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu danas je postala još opremljenija zahvaljujući nabavci dva najsavremenija digitalna aparata za intravensku regionalnu anesteziju. Ova investicija, rezultat je angažovanja rukovodstva kliničkog centra, ministarstva zdravlja i države, koja se kontinuirano trudi da unapredi zdravstveni sistem u Republici Srbiji.

Direktor UKC Niš, prof. dr Predrag Kovačević, istakao je da nabavka ovih aparata predstavlja važan korak u olakšanju rada lekarima Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju.

“Ovi aparati omogućavaju preciznu i bezbednu anesteziju za hirurške intervencije na gornjim ekstremitetima, kako u slučaju hroničnih oboljenja, tako i u tretmanu teških i kompleksnih povreda šake, koje su sve češće u današnje vreme”, naglasio je prof. dr Kovačević.

Oni će omogućiti multidisciplinarni pristup u tretmanu pacijenata, što će doprineti efikasnijem lečenju i boljim rezultatima.

“U prošlosti smo često bili suočeni sa izazovima hitnih intervencija na ekstremitetima, gde je brza reakcija i precizna anestezija bila od suštinskog značaja. Novi aparati će nam omogućiti da još efikasnije odgovorimo na takve situacije i obezbedimo najbolju moguću negu pacijentima”, istakao je prof. dr Kovačević.

Nakon primopredaje aparata, stručnjaci kompanije koja se bavi proizvodnjom digitalnih aparata za anesteziju održali su obuku za medicinsko osoblje Klinike. Ovo osoblje će biti odgovorno za korišćenje aparata i pružanje nege pacijentima.

Investicija u nabavku ovih aparata predstavlja još jedan korak u unapređenju zdravstvene zaštite i podizanju kvaliteta usluga koje pruža Klinika za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u niškom Univerzitetskom kliničkom centru.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas