Početna » Svetozar Cvetković dobitnik nagrade za životno delo “Pavle Vuisić”

Svetozar Cvetković dobitnik nagrade za životno delo “Pavle Vuisić”

0

Svetozar Cvetković proslavljeni srpski glumac ovogodišnji je dobitnik nagrade za izuzetan doprinos umetnosti glume na domaćem filmu, „Pavle Vuisić“, saopštilo je Udruženje filmskih glumaca Srbije. Nagrada će biti uručena na Letnjoj pozornici na svečanom otvaranju 59. Filmskih susreta u Nišu 24. avgusta.

Svetozar Cvetković je na niškom festivalu osvojio gotovo sve zvanične nagrade. Prva nagrada mu je pripala kao najboljem debitantu 1980. godine, zatim su usledile četiri povelje za zuzetnu mušku ulogu, kao i dve nagrade za izuzetnu mušku ulogu. Dobitnik je i dva „Cara Konstantina“ za glavnu mušku ulogu u filmovima „Vreme čuda“ (1990) i „Ni na nebu ni na zemlji“ (1994). Nagrađen je i za epizodnu ulogu u filmu „Nož (1999). Interesantno je da Cvetković nikada nije osvojio Gran pri festivala, nagradu Naisa koja se dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na filmu.

Svetozar Cvetković je 44. dobitnik nagrade „Pavle Vuisić“ za životno delo.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas