Početna » Nišlije Ivan Ilić i Andrija Živković na konačnom spisku reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo

Nišlije Ivan Ilić i Andrija Živković na konačnom spisku reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo

0

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, danas je objavio konačni spisak igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. I dok je izostanak Nemanje Radonjića bio očekivan, vest koja je obradovala mnoge je uvrštavanje dvojice talentovanih Nišlija, Ivana Ilića i Andrije Živkovića, na ovaj prestižni spisak.

Nemanja Radonjić, koji trenutno igra za „Majorku“ na pozajmici iz „Torina“, nije uspeo da se izbori za mesto u nacionalnom timu. Njegova skromna minutaža i razočaravajuće partije dovele su do toga da se selektor odluči za druge opcije. Pored toga, Radonjić je javno izjavio da neće igrati za reprezentaciju dok je Stojković na njenom čelu, nezadovoljan svojim statusom pod njegovim vođstvom.

Foto: FSS

Radonjić, krilni napadač sa 44 odigrane utakmice i pet postignutih golova za Srbiju, našao se na širem spisku, ali je sam sebe otpisao. Njegov stav ostaje nepromenjen do 2026. godine, dokle traje mandat Stojkovića kao selektora.

Međutim, dobra vest za Nišlije stiže u vidu Ivana Ilića i Andrije Živkovića. Ivan Ilić, vezista „Torina“, svojim dosadašnjim igrama zaslužio je poverenje selektora. Andrija Živković, s druge strane, blista u PAOK-u, gde je bio ključni igrač u osvajanju titule u grčkom prvenstvu. Njegova izvanredna forma donela mu je mesto među reprezentativcima koji će braniti boje Srbije u Nemačkoj.

„Izuzetno smo ponosni na Ivana i Andriju. Njihov trud i posvećenost su primer svima, a njihovo uvrštavanje na konačni spisak je velika čast za naš grad,“ izjavio je Bratislav Vučković, predsednik Gradske opštine Palilula.

Pripreme za Evropsko prvenstvo počinju 1. juna, dok će se šampionat održavati od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj. Reprezentacija Srbije svoj prvi meč igra 16. juna protiv moćne Engleske u Gelzenkirhenu.

 

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas