Početna » Pozorišni repertoar za jun: Raznovrsni program na sceni niškog teatra

Pozorišni repertoar za jun: Raznovrsni program na sceni niškog teatra

0

Narodno pozorište u Nišu objavilo je repertoar za jun mesec, koji će zadovoljiti različite ukuse i interesovanja, od drama i komedija do opera i baleta. Publika će imati priliku da uživa u premijerama, gostujućim predstavama i raznovrsnim izvođenjima koja će obeležiti kulturni život grada.

Mesečni repertoar otvara predstava „Vrana u paunovom perju“ Vladimira Vučkovića, u režiji Marka Torlakovića, koja će biti izvedena 1. juna u 20 časova. Sledećeg dana, 2. juna, publika će imati priliku da uživa u komediji „The Party“ Marka Kamolletija, u režiji Marka Đurića.

Posebno zanimljive su dve uzastopne gostujuće predstave „The Party II“ 3. juna, koju je režirao Aleksandar Marinković, i „Narodni poslanik“ Branislava Nušića, u režiji Gorana Bulajića, koja će biti izvedena 4. juna u saradnji sa Nikšićkim pozorištem i Centrom za kulturu Pljevlja.

Predstava „Čuješ li, mama, moj vapaj?“ autora Vojislava Savića, u režiji Božidara Pešića, biće izvedena 5. juna, dok će 6. juna premijerno biti prikazana komedija „Moj bivši, moje bivše“ D.C. Jacksona, u režiji Željka Erkića, na maloj sceni. Ova predstava je rezultat saradnje Akademskog pozorišta SKC Niš i Studija Teatra iz Banje Luke.

Ljubitelji opere će imati priliku da uživaju u premijeri opere „Kavalerija rustikana“ Pjetra Mascanjija, koja će biti izvedena 11. juna pod dirigentskom palicom Dejana Savića, dok će prva repriza biti održana 13. juna pod dirigentskom palicom Zorana Stanisavljevića.

Takođe, tokom juna, biće izvedene i predstave „Sladoled“ Mira Gavrana, u režiji Spasoja Ž. Milovanovića 12. juna, i „Koštana“ Borislava Stankovića, u režiji Jane Maričić 14. juna.

Za najmlađe, ali i sve koji se osećaju tako, biće organizovana tribina „Društveno odgovorna kampanja Telekom Srbije: Dečji svet je veći od ekrana“ 15. juna, nakon čega će uslediti godišnji koncert Teatro Dance u večernjim satima.

Predstava „Prasetina na 178 načina“ Aleksandre Jovanović, u režiji Sonje Petrović, biće izvedena 16. i 18. juna na maloj sceni. Dramska sekcija gimnazije „Bora Stanković“ gostovaće 17. juna sa predstavom „Kovačević u Bori“.

Baletski studio „Akademija“ predstaviće svoju baletsku predstavu 18. juna, dok će 19. i 20. juna biti izvedene predstave Teatra improvizacije na maloj sceni.

Krajem meseca, 21. juna, biće izvedena predstava „Greta“ Luca Hibnera, u režiji Nevene Dimitrijević. Istog dana, od 10 do 22 časa, Drama studio organizuje javne časove.

Predstava „Tango online“, u režiji Miroljuba Nedovića, biće izvedena 22. juna na maloj sceni, dok će 23. juna Drama studio ponovo organizovati javne časove od 10 do 22 časa.

Mesec se završava javnim časom baletske škole Elene Pilipenko 24. juna u 17 časova.

 

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas