Početna » Đorđe Stanković: „Koalicija oko SNS-a ušla u Skupštinu krađom, opozicija će 12. pokazati jedinstvo“

Đorđe Stanković: „Koalicija oko SNS-a ušla u Skupštinu krađom, opozicija će 12. pokazati jedinstvo“

0

„Činjenica da su oni pokrali izbore, da nisu legitimni predstavnici, naročito ne većinski legitimni predstavnici ovog grada, dovodi do toga da ćemo se morati boriti za prava građana i za predstavljanje onih koji su glasali za nas“, rekao je Đorđe Stanković, lider koalicije “Biramo Niš”, govoreći o očekivanjima pred predstojeću konstitutivnu sednicu Skupštine grada Niša, koja je zakazana za 12. avgust.

„Biće rata“, izjavio je Stanković, dodajući da će se opozicija boriti za prava građana.

On je kazao da je činjenica da je koalicija okupljena oko SNS ušla u skupštinu krađom izbora.

“Mi smo želeli da odbranimo zakon ove zemlje i da, kroz ponovne izbore, zbog osnovanih razloga o prekršajima na određenim mestima, dođemo do drugačijeg rezultata. Nažalost, to je sprečeno, i sada imamo situaciju da ćemo 12. avgusta morati da se suočimo s tim problemom. Imamo utisak da će na toj sednici doći do nepravilnosti, jer drugačije ne mogu da dođu do izglasavanja svojih predstavnika”, rekao je Stanković Glasu juga.

On je ocenio i da postoji mogućnost da imaju većinu veću od 31, ali u to sumnja. Dodao je i da su sa koalicionim partnerima razgovarali o mogućem scenariju za 12. avgust, s obzirom na mogućnosti sa obe strane i istakao da su svi na istom zadatku i cilju – da budu najjača i najžešća opozicija ovoj vlasti.

“Ako pravda bude na strani naroda, verujem da će neko od njih shvatiti gde se nalazi i preći na stranu naroda, koji je izglasao promene u Nišu, a ne da neko s naše strane pređe na njihovu stranu. Smatram da ćemo pokazati jedinstvo i odgovornost”, kazao je Stanković.

Opozicija, koja se sastoji od četiri liste, broji 30 mandata. Stanković je istakao potrebu da se razjasni ko će zaista imati većinu i da li će doći do nepravilnosti tokom sednice.

“Naravno da će uvek postojati priče zato što oni žele da uvedu konfuziju u naše redove. Ono što svakako mogu da tvdim je da je kada uđemo u Skupštinu svako odgovoran za svoj mandat, ali to ne znači da nećemo biti jedinstveni. Mislim da ćemo im pokazati da je opozicija u Nišu jedinstvena zato što je apsolutno dobila ove izbore i ima više prava da vodi ovaj grad od SNS-a ili nekih drugih grupacija”, naglasio je Stanković.

Kazao je i da je siguran da su i Ujedinjeni-Nada za Niš opoziciono nastrojeni.

“Sve dok se ne dokaže supotno ja smatram da smo svi na istom zadatku i da imamo isti cilj. Mislim da ćemo imati i zajedničke potencijalne kandidate za mnoge stvari. 12. avgust će pokazati sve”, dodao je Đorđe Stanković.

Zaključio da će opozicija nastaviti da se bori za pravdu i zakonska rešenja.

„Nećemo dozvoliti da se naši napori i borba pretvore u konfuziju“, rekao je Stanković, naglašavajući da će strategija opozicije biti jasna i dosledna u narednim danima.

Pored toga, Stanković je naglasio važnost očuvanja fokusa na temama koje su od suštinskog značaja, kao što je protest protiv Rio Tinta zakazan za 9. avgust, ali naglasio da taj događaj ne treba da se meša sa sednicom Skupštine.

“Što se tiče naše borbe protiv krađe na nivou grada, bićemo ti koji će pozvati građane da podrže našu borbu. Nećemo dozvoliti da se protest protiv Rio Tinta, koji je izraz nezadovoljstva građana, zloupotrebljava. Ova vlast je, nažalost, pokazala svoje prave namere.Ako mene pitate u celoj ovoj proceduri i činjenici da je pokrala Niš je nažalost sve to uradila zato što je morala da da “nešto” evropskim institucijama, u ovom slučaju su oni bili zainteresovaniji za litijum nego za demokaratiju u Srbiji. Tako da imamo situaciju da je Evropa zažmurila pred krađom i samo posle nedelju, dve se saznalo da je razlog bio Rio Tinto”, rekao je Stanković.

 

Prema njegovim rečima, postoji sumnja u mogućnost da vladajuća koalicija ima većinu veću od 31, koliko tvrde SNS i njihovi koalicioni partneri. Opozicija, koja se sastoji od četiri liste, broji 30 mandata. Stanković je istakao potrebu da se razjasni ko će zaista imati većinu i da li će doći do nepravilnosti tokom sednice.

Bonus video…

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Glas Juga (@glas_juga)

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas