Početna » Savetovalište za psihološku podršku onkološkim pacijentima otvoreno u Domu zdravlja Niš

Savetovalište za psihološku podršku onkološkim pacijentima otvoreno u Domu zdravlja Niš

0

U niškom Domu zdravlja otvoreno je Savetovalište za psihološku podršku onkološkim pacijentima, pružajući neophodnu pomoć onima koji se suočavaju s teškim dijagnozama. Novo savetovalište nalazi se na petom spratu centralnog objekta, u ordinaciji broj 305 u okviru Specijalističko konsultativne službe Doma zdravlja Niš.

Podrška koja se nudi obuhvata sve faze od skrininga i prve dijagnoze do pružanja podrške u terminalnoj fazi bolesti. Kako navode iz Doma zdravlja, dobrodošli su i pacijenti i članovi njihovih porodica.

Foto: Dom zdravlja Niš

„Karcinome često prate poremećaji raspoloženja, anksioznost i depresija. Naš tim, koji čine psiholozi, sociolozi i psihijatri, pruža adekvatnu pomoć pacijentima obolelim od karcinoma“, ističe dr Dragan Stojanović, psihijatar Doma zdravlja Niš.

Pomoćnica direktora Doma zdravlja, Danijela Nešić, naglašava značaj ovog savetovališta za čitav region.

Danijela Nešić, pomoćnica direktora

„Ministarstvo zdravlja pokrenulo je ovu inicijativu kao pilot projekat. Plan je da se ovakva savetovališta otvore u svim domovima zdravlja i kliničkim centrima gde postoji potreba“, navodi Nešić.

Tim za podršku čine specijalista psihijatrije, psiholog, sociolog i medicinska sestra, a trenutno nije potrebno zakazivanje za dolazak.

Foto: Dom zdravlja Niš

Radno vreme Savetovališta je svakog radnog dana od 10 do 14 časova, dok će od narednog meseca raditi od 7 sati.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas