Početna » Otkrivanje prošlosti: „Via Antica“ organizuje Sajam kolekcionarstva, antikviteta i numizmatike

Otkrivanje prošlosti: „Via Antica“ organizuje Sajam kolekcionarstva, antikviteta i numizmatike

0

Udruženje za negovanje tradicije „Via Antica“ iz Niša priprema još jedan događaj za sve zaljubljenike u kolekcionarstvo, filateliju, stare knjige, antikvitete i numizmatiku. Ljubitelji ovih predmeta imaće priliku da se vrate u prošlost na 16. Međunarodnom sajmu kolekcionarstva, antikviteta i numizmatike, koji će se održati ove subote, 7. septembra, u restoranu Doma Vojske Srbije u Nišu.

Sajam će biti otvoren za posetioce od 9 do 14 sati, a ulaznica će koštati simboličnih 100 dinara. Organizatori pozivaju sve građane Niša, kao i izlagače, da prisustvuju ovom jedinstvenom događaju, koji nudi priliku za razmenu predmeta i priča iz bogate istorije.

Kako navode iz „Via Antica“, cilj je privući mlađe generacije da se aktivnije bave sakupljanjem starih predmeta, da izlože svoje zbirke i prošire svoje znanje o očuvanju kulturne baštine. Oni nastoje da probude svest o značaju očuvanja srpske istorije i vrednih artefakata, kako bi se osigurala njihova dugovečnost za buduće generacije.

Za dodatne informacije i rezervacije, zainteresovani mogu kontaktirati organizatore putem mejla na adresu viaantica@gmail.com ili pozivom na broj telefona 065/25 833 88.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas