Početna » Dostupan je film o prvom srpskom svetitelju i vladaru Svetom Jovanu Vladimiru: Pogledajte priču o duhovnosti i nasleđu [VIDEO]

Dostupan je film o prvom srpskom svetitelju i vladaru Svetom Jovanu Vladimiru: Pogledajte priču o duhovnosti i nasleđu [VIDEO]

0

U režiji Đorđa Bojanića i đakona Dejana Jovanovića, dokumentarni film “Prvi srpski vladar i svetitelj Sveti Jovan Vladimir” donosi fascinantnu priču o prvom srpskom svetitelju i vladaru, čije se mošti danas nalaze u Albaniji. Film nudi uvid u život i nasleđe Jovana Vladimira, koji je postao simbol hrišćanske duhovnosti i mučeništva.

Kadrovi filma snimani su na autentičnim lokacijama, uključujući Elbasan (Albanija), Stari Bar, Mikuljiće, kao i na planini Rumiji, gde se tradicionalno na praznik Svete Trojice iznosi krst Svetog Jovana Vladimira. Poseban deo filma posvećen je poseti bratstvu Androvića u Starom Baru, koje vekovima čuva ovaj sveti krst. Prelepi pejzaži i autentična duhovna atmosfera prenose gledaoce u prošlost i oživlojavaju bogatu istoriju Balkana.

Đorđe Bojanić ističe da su tokom snimanja imali priliku da celivaju krst Svetog Jovana Vladimira.

Ovaj film pruža retku priliku da se bolje upoznamo sa životom i delom Jovana Vladimira, kao i sa mestima na kojima se njegovo nasleđe i dalje čuva. Film je dostupan online, na youtube kanalu đakona Dejana Jovanovića.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas