Početna » Mašinski fakultet u Nišu domaćin 21. Međunarodne konferencije termičara i inženjera po jubilarni deseti put

Mašinski fakultet u Nišu domaćin 21. Međunarodne konferencije termičara i inženjera po jubilarni deseti put

0

Mašinski fakultet u Nišu ponosno je ugostio 21. Međunarodnu konferenciju termičara i inženjera, koja se ove godine održava po jubilarni deseti put. Ovaj značajan simpozijum okuplja stručnjake iz oblasti energije, ekologije i ekonomije, koji će kroz razne panele raspravljati o ključnim aktuelnim temama. Posebno se izdvaja razgovor o izazovima i pripremama za predstojeću grejnu sezonu.

Konferencija se fokusira na sistem E — energiju, efikasnost, ekonomiju i ekologiju, a napokon je dobila podršku državnih institucija, uključujući ministarstva nauke, rudarstva i energetike, kao i zaštite životne sredine.

„Svi ovi aspekti su neodvojivi. Ova konferencija nije samo naučna, već i stručna, sa ciljem da prenesemo važne informacije opštem građanstvu”, istakla je Mirjana Laković-Paunović, redovna profesorica na Mašinskom fakultetu.

Na panelu će biti reči o izazovima pri početku grejne sezone, kao i o sistemima daljinskog grejanja. Takođe, jedna od ključnih tema biće obezbeđivanje odgovarajućih kadrova u sektoru energetike.

„U našem ministarstvu imamo programe koji će omogućiti obuku mladih stručnjaka, kako bismo u saradnji sa svetskim ekspertima i naučnom zajednicom omogućili razmenu znanja i iskustava”, naglasio je Radoš Popadić, pomoćnik ministra rudarstva i energetike.

Ova konferencija je samo jedna od pet međunarodnih koje Mašinski fakultet organizuje, ali je „SimTeh” najduža i najznačajnija, s obzirom na to da se održava po deseti put. U narednim danima, učesnici će imati priliku da razmene iskustva i ideje koje su od ključnog značaja za budućnost energetske efikasnosti i ekološke održivosti.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas