Početna » Internacionalno takmičenje solo pevača „Belcanto“ u Nišu: Praznik umetnosti i vokalnih talenata

Internacionalno takmičenje solo pevača „Belcanto“ u Nišu: Praznik umetnosti i vokalnih talenata

0

Fakultet umetnosti Univerziteta u Nišu organizuje prvo Internacionalno takmičenje solo pevača “Belcanto”, koje će se održati od 25. do 27. oktobra 2024. godine. Ovaj jedinstveni događaj, namenjen ljubiteljima operskog pevanja, okuplja pevače iz celog regiona i postaje centralni kulturni događaj u južnoj Srbiji.

“Ideja o osnivanju takmičenja solo pevača u Nišu naišla je na veliki odjek među stručnjacima i ljubiteljima operske umetnosti. Naš cilj je da pružimo priliku učenicima, studentima solo pevanja, kao i njihovim profesorima, da predstave svoj talenat i umetničke domete”, saopštavaju iz Fakulteta umetnosti Niš.

Takmičenje “Belcanto” otvoreno je za sve pevače, a učesnici će biti podeljeni u šest kategorija, prema uzrastu i nivou obrazovanja, od osnovaca do pevača do 32 godine starosti. Ovo je prilika da se na sceni predstave mladi talenti, ali i iskusniji umetnici, te da razmene iskustva i povežu se sa kolegama iz regiona.

“Nadamo se da će ovaj događaj doprineti popularizaciji operskog pevanja i podstaći mlade da se bave ovim prelepim zanatom”, dodaju iz Fakulteta.

Kulminacija takmičenja biće svečani koncert nagrađenih učesnika, koji će se održati 27. oktobra u 19 časova, u koncertno-izložbenoj sali Fakulteta umetnosti Niš. Ulaz na koncert je slobodan, a organizatori pozivaju sve ljubitelje umetnosti da prisustvuju ovom događaju i podrže mlade talente.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas