Početna » Gradi se veliki fudbalski kompleks na lokaciji Lozni kalem u Niškoj Banji

Gradi se veliki fudbalski kompleks na lokaciji Lozni kalem u Niškoj Banji

0
Na lokaciji Lozni kalem u Niškoj Banji biće izgrađen sportski centar “Mini Pazove”, saopštio je Fudbalski savez istočne Srbije. Kako su istakli danas je u Nišu, prilikom posete potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije Branislava Nedimovića, napravljen istorijski korak za fudbalski sport u Regionu Istočne Srbije.

Foto: FSIS

Cilj posete bio je izgradnja sportskog centra, tzv “Mini Pazove” u Nišu, na lokaciji Lozni kamen.

“Na parceli veličine 6,7 hektara predvidjena je izgradnja po dva terena sa prirodnom i veštačkom travom, upravna zgrada sa svim pratećim sadržajima, tribina, reflektori…”, istakli su u ovom savezu.

Foto: FSIS

Sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski i njenim najbližim saradnicima precizirani su mnogi detalji, a epilog svega je da će već s prvim danima proleća početi izgradnja ovog izuzetnog kompleksa.

Nedimović je rekao da je za taj projekat FSS već opredelio sredstva.

Foto: FSIS

Gadonačelnica je istakla da će Grad Niš ustupiti zemljiste, tako da preostaje samo da se krene sa realizacijom s obzirom da je u proteklom periodu već izradjena sva potrebna projektna dokumentacija.

“Veliki i značajan projekat za Niš, grad koji voli fudbal je pred nama jer smo sa Fudbalskim savezom Srbije i njegovim potpredsednikom Branislavom Nedimovićem dogovorili izgradnju
fudbalskog kompleksa na Loznom kalemu u GO Niška Banja.

Na 6.7 hektara, tik uz Akva park koji se gradi, nalaziće se 4 terena, dva sa prirodnom i dva sa veštačkom travom, tribinama, upravnom zgradom i kompletnom pratećom infrastrukturom. Biće to centar za potrebe Fudbalskog saveza Srbije i Fudbalskog saveza Istočne Srbije koji će sa našim gradom biti partneri na projektu.Radovi na lokaciji počeće najkasnije do sredine godine”, objavila je gradonačelnica.

Kompletna delegacija potom je obišla Lozni kalem i još jednom se uverila da je predvidjena lokacija zaista ispunjava sve potrebne uslove za izgradnju sportskog centra koji će koristiti FSS i FSRIS.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas