Početna » Aerodromi Srbije i Srpske jačaju saradnju: Fokus na bezbednost i obuku

Aerodromi Srbije i Srpske jačaju saradnju: Fokus na bezbednost i obuku

Mihajlo Zdravković u SMATSI: Centar za obuku u Nišu podrška banjalučkom aerodromu

0

Direktor „Aerodromi Srbije“, Mihajlo Zdravković, prisustvovao je sastanku u sedištu Centra kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) u Beogradu, koji je okupio predstavnike vazduhoplovnih subjekata Republike Srpske i Republike Srbije. Sastanak je organizovalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

Rast i razvoj niškog aerodroma poslednjih godina privukao je pažnju stručne javnosti, pozicionirajući ga kao primer u regionu i podršku drugim aerodromima. Krajem 2020. godine, Aerodromi Srbije i Aerodromi Srpske potpisali su protokol o saradnji.

Mihajlo Zdravković, direktor “Aerodroma Srbije”

„Od samog početka podržavamo razvoj aerodroma u Trebinju. Želimo da to bude velelepni aerodrom, a takođe pružamo podršku i aerodromu u Banja Luci, posebno u obuci za bezbednost putnika i osoblja. Niški tim Centra za obuku Aerodroma Srbije, koji je sertifikovan i za rad na području Srpske, prenosiće svoje znanje i praksu zaposlenima na aerodromu u Banja Luci. Naš cilj je da aerodromi u Srbiji i Srpskoj budu bezbedni u svakom smislu. Saradnju ćemo dalje razvijati kroz ovu oblast, a potom ćemo se baviti i ostalim razvojnim temama“, izjavio je Mihajlo Zdravković po završetku sastanka.

SMATSA posvećuje veliku pažnju povećanju bezbednosti i kontinuiranim obukama. Nakon otvaranja nove terminalne zgrade, niški aerodrom „Konstantin Veliki“ nastaviće sa daljim projektima, uključujući izgradnju novog kontrolnog tornja, saopštio je niški aerodrom.

Sastanak je deo sabora Srbije i Srpske koji se održava u Beogradu. Osim direktora „Aerodromi Srbije“, prisustvovali su predstavnici Direkcije za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine, Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi (BHANSA), Aerodroma Republike Srpske, Aerodroma Trebinje, Helikopterskog saveza Republike Srpske, Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, nacionalne avio-kompanije Air Serbia i SMATSA, čiji je direktor Predrag Jovanović bio domaćin.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas