Početna » Besplatna radionica „Medijska pismenost i medijski dijalozi“ u Nišu

Besplatna radionica „Medijska pismenost i medijski dijalozi“ u Nišu

0

Asocijacija za afirmaciju kulture organizuje besplatnu radionicu pod nazivom „Medijska pismenost i medijski dijalozi“, koja će se održati u utorak, 25. juna, u Američkom kutku Niš, sa početkom u 18 časova. Ova radionica je namenjena studentima, aktivistima, edukatorima, kao i profesionalcima koji rade u medijima.

Radionica će se održavati u više gradova širom Srbije, a u Nišu će je voditi Ivana Jelača, direktorka Instituta za medije i različitosti – Zapadni Balkan. Ova organizacija je posvećena rešavanju pitanja vezanih za predstavljanje društvene različitosti u medijima, borbi protiv govora mržnje i promociji medijske pismenosti.

„Besplatna radionica je fokusirana na podsticanje kritičkog razmišljanja, promociju medijske pismenosti i medijske raznolikosti u doba digitalizacije. Cilj je da učesnici nauče kako da prepoznaju lažne vesti, izoštre kritički um i vode smislene medijske dijaloge“, navode iz Asocijacije za afirmaciju kulture.

Misija Asocijacije za afirmaciju kulture je da kroz kreativan rad i angažovanje na polju kulture, obrazovanja, socijalnog i psihološkog razvoja, kao i zaštite životne sredine, doprinese unapređenju statusa mladih u društvu i razvoju lokalnih zajednica u Srbiji.

Prijava za radionicu je obavezna, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem sledećeg formulara: Prijavni formular.

“Pozivamo sve zainteresovane da iskoriste ovu priliku za unapređenje svojih veština u oblasti medijske pismenosti i učestvuju u konstruktivnim dijalozima koji će doprineti kvalitetnijem medijskom prostoru”, navode organizatori u pozivu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas