Početna » Besplatna škola plivanja: 600 mališana stiče veštine u zatvorenim bazenima “Čaira”

Besplatna škola plivanja: 600 mališana stiče veštine u zatvorenim bazenima “Čaira”

0

Oko 600 dece uzrasta od prvog do četvrtog razreda ove godine će u zatvorenim bazenima sportskog centra „Čair“ učiti osnovne tehnike plivanja i održavanja na vodi, kako bi spremno dočekali letnje dane na moru.

Ova besplatna školica plivanja, koja se održava treću godinu zaredom, okuplja mališane u grupama, a obuka traje 10 dana po grupi tokom celog jula.

„Naš cilj i zadatak je da sva deca nauče da se održavaju na vodi i da savladaju makar jednu osnovnu tehniku plivanja. Uz pomoć plivačkog kluba i naših licenciranih trenera, deca imaju priliku da steknu neophodne veštine, a neki od njih će možda postati i stalni članovi naših plivačkih klubova“, rekla je Branka Aranđelović, direktorka SC „Čair“.

Među polaznicima su i Mila i Danica, koje sa osmehom pričaju o svojim prvim časovima plivanja.

„Nemamo strah od vode i uživamo u časovima. Očekujemo da vrlo brzo naučimo da plivamo,“ kažu ove hrabre devojčice.

 

Mitar, još jedan mali polaznik, sa nestrpljenjem čeka da svoje nove veštine isproba na moru.

„Volim sport i ovde uživam. Mislim da ću naučiti da plivam pre odlaska na more.“

Plivanje je idealna fizička aktivnost koja uključuje veliki broj mišićnih grupa, a otpor vode pomaže u jačanju i tonusu mišića. Branka Aranđelović ističe da je plivanje korisno za sve, bez obzira na godine ili kondiciju.

„Plivanje je ne samo za zdravlje, već i kao bazični sport i oblik rehabilitacije, jer ravnomerno razvija obe strane tela.“

Pored školice plivanja, SC „Čair“ je organizovao besplatne obuke za klizanje i stoni tenis, a planira se i školica skijanja. U protekle tri godine kroz školu plivanja je prošlo oko 1.200 dece, kroz školu klizanja oko 800, dok je ove godine stoni tenis po prvi put učilo oko 150 mališana. Ovi programi, pored toga što deci pružaju priliku da savladaju osnovne sportske veštine, takođe doprinose njihovom zdravlju i opštem razvoju.


Medijski članak je deo projekta “Porodica za Budućnost”, koji je podržala GO Medijana na Konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u oblasti javnog informisanja u 2024. godini. Stavovi izneti u projektu ne odražavaju nužno stavove finansijera.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas