Početna » Briga o životnoj sredini: Medijana postavila kantice za pseći otpad na 14 lokacija

Briga o životnoj sredini: Medijana postavila kantice za pseći otpad na 14 lokacija

0

Gradska opština Medijana postavila je kantice za pseći otpad na 14 lokacija kako bi unapredila higijenu parkova i javnih površina. Ovaj korak preduzet je u odgovoru na zahteve sugrađana, vlasnika pasa i ljubitelja životinja. Predsednik opštine, Nebojša Kocić, izjavio je da su lokacije za postavljanje kanti određene u dogovoru sa vlasnicima pasa, kako bi se maksimalno izašlo u susret njihovim potrebama.

Foto: GO Medijana

Organizacija Zoo planeta izrazila je nadu da će postavljanje ovih kanti doprineti podizanju svesti među vlasnicima pasa o važnosti odgovornog postupanja sa otpadom svojih ljubimaca. Oni veruju da će ova akcija podstaći građane da preuzmu veću odgovornost za čistoću svoje životne sredine.

Foto: GO Medijana

Kantice će redovno prazniti JKP Mediana, osiguravajući time da javne površine ostanu čiste i uredne. Kantice su postavljene u parku kod Gradske kuće, parku kod suda u Voždovoj ulici, parku Svetog Save prema opštini, Duvaništu kod venjaka u Vizantijskom bulevaru u liniji sa trafikom, na zelenoj površini preko puta Bulevara Vuka Karadžića 110, na travnatom terenu u Obilićevom vencu od pumpe, u parkiću između zone 1 i zone 2 i duž Nišave od Niškog cveta do Lidla.

Foto: GO Medijana

Ova akcija predstavlja napor opštine da zaštiti zdravlje stanovništva, posebno dece koja provode dosta vremena igrajući se u parkovima i na šetalištima. Gradska opština Medijana nastavlja sa inicijativama koje imaju za cilj unapređenje životnog prostora i očuvanje javne higijene.

Pročitajte još…

Potpuno NOVI izgled parka na Trgu kralja Aleksandra Ujedinitelja (FOTO+VIDEO)

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas