Početna » “Brod za lutke” premijerno u subotu

“Brod za lutke” premijerno u subotu

0
U Narodnom pozorištu Niš još jedna premijera – predstava “Brod za lutke” po tekstu Milene Marković, u režiji Ive Milošević biće premijerno izvedena u subotu 28. oktobra. Lik mlade umetnice igra Ana Mandić. Predstavu će reprizno igrati u nedelju 29. oktobra.

Tekst jedne od najznačajnijih dramskih autorki sa ovih prostora Milene Marković prvi put će biti izveden na sceni Narodnog pozorišta. Komad pokreće pitanja potraga i razočarenja.

“Bilo je puno izazova, ali lepih. Ovo je drugi put da se ja srećem sa Mileninim dramskim tekstovima i njenom umetničkom poetikom. Želela sam da iskoristim jednu specifičnu osećajnost koju pronalazim u ovom gloumačkom ansamblu i u ovom gradu”, istakla je Ana Mandić.

Za scenigrafiju je bio zadužen Gorčin Stojanović, za kostime Boris Čakširan, a za muziku Vladimir Pejković. Ovo je druga premijera niškog teatra u ovoj sezoni.

“Brod za lutke je najnagrađivaniji tekst Milene Marković i tekst koji čitaoce ne ostavlja ravnodušnim”, kazao je direktor pozorišta Spasoje Ž. Milovanović.

Premijera komada Brod za lutke najavljena je za subotu 28.oktobar,a prva repriza dan kasnije.U toku su probe I na narednom premijernom komadu niškog teatra ,,Кokoške“ Žarka Jokanovića, koju režira Marko Jovičić. Predstava će premijerno biti izvedena 26. novembra.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas