Početna » Budući šampioni na delu: Otvorene Sportske igre mladih u znaku fer-pleja i druženja [VIDEO]

Budući šampioni na delu: Otvorene Sportske igre mladih u znaku fer-pleja i druženja [VIDEO]

0

Između 500 i 600 mališana iz 26 niških i okolnih osnovnih škola okupilo se na 11. po redu takmičenju Sportske igre mladih na terenima OŠ „Duško Radović“ u Nišu. Svi učesnici ističu da je pre sve najvažnije druženje i fer-plej, ali ipak, očekuje se ponavljanje prošlogodišnjih dobrih rezultata i plasman da sledeći nivo takmičenja.

Neke od igara u kojima se mališani nadmeću su između dve vatre, trka na 60m, basket 3×3, mali fudbal, Coca-Cola kup, odbojka, a sve to u konkurenciji dečaka i devojčica. Po uzoru na olimpijske igre pre početka takmičenja uneta je baklja i zapaljen Plamen prijateljstva.

„Veliko je zadovoljstvo organizovati ovakav skup gde se takmiče ne samo sportisti, već i deca rekreativci. Naš zadatak i cilj je da svako od njih uđe do sale i da krene da se bavi sportom. Ovde su pre svega da se druže, da nauče kako da se ponašaju i u porazu i u pobedi, da pruže ruku prijateljstva i podrže jedni druge“, navela je Branka Aranđelović, koordinatorka Sportskih igara mladih za Niš.

U fokusu je promocija sporta, zdravih stilova života i međusobnog prihvatanja koje se usvaja bavljenjem sportom, ali i udaljavanje od svih negativnih faktora kojima su mladi danas okruženi.

„Ovogodišnji slogan je „Pruži ruku, ne podmeći nogu“, pre svega u cilju da utičemo sve veću pojavu vršnjačkog nasilja, tako što učimo decu fer-pleju, igri, da pronalazimo njihove afinitete, da ih učimo da sport ne mora da bude samo profesionalan, već i rekreativan“, poručila je Marija Ranđelović, gradska većnica za obrazovanje.

Saglasan je i Miodrag Plavšić, direktor OŠ „Duško Radović“ i domaćin takmičenja. On navodi da je cilj da se promoviše zdrav život, međusobno poštovanje i uvažavanje, ali pre svega sportski duh.

Na međunarodnom takmičenju Sportskih igara mladih u Splitu učestvovalo je 17 mladih sportista iz Niša, i svi su doneli medalje. Možda bi na ovogodišnjim igrama medalju mogla da osvoji mlada karatistkinja Nevena.

„Ja se danas takmičim u igri između dve vatre. Sport je važan za aktivnosti i zdravlje, zato ja i treniram karate“, rekla je Nevena Panić, učenica 4. razreda OŠ „Učitelj Tasa.

Pobedi se nadaju i Mihajlo i Tadija, koji se takmiče u fudbalu. Obojica idu u treći razred OŠ „Kole Rašić“ i obojica ističu da je najvažnije dati svoj maksimum, pa ako se pobedi, pobedi.

Pobednici sa ovih takmičenja stiču pravo učešća na Regionalnom turniru koje će se održati u Boru u junu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Glas Juga (@glas_juga)

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas