Početna » Dr Dragan Milić smenjen sa mesta prodekana za međunarodnu saradnju na Medicinskom fakultetu u Nišu

Dr Dragan Milić smenjen sa mesta prodekana za međunarodnu saradnju na Medicinskom fakultetu u Nišu

0
Odlukom dekana Medicinskog fakulteta u Nišu, prof Dobrile Stankoviž Djordjeviž, prof. dr Dragan Milić smenjen je danas sa mesta prodekana za medjunarodnu saradnju na Medicinskom fakultetu u Nišu, ovo je saopštio dr Milić i zahvalio se svim prodekanima i profesorima na saranji.

On je istakao da je ponosan što je kao prodekan uspeo da obezbedi donaciju Amerićke ambasade u opremi za genetsku laboratoriju vrednu preko 500 000 evra što je, prema njegovim rečima omogućilo medicinskom fakultetu u Nišu da po prvi put u svojoj istoriji radi zdravstvene usluge na teret fonda za zdravstveno osiguranje.

“Ne postoji način da se naša klinika natera da ponovo stvori liste čekanja, niti da odustanemo od ideje da i Niš kao i Beograd i Novi Sad dobiju svoje institute (za majku i dete, za onkologiju i kardiovaskularne bolesti), niti da se pomirimo sa činjenicom da Niš nema bolnicu sekundarnog tipa ni porodilište dostojno žena grada Niša i Juga Srbije, niti da prihvatimo da se Klinika za plućne bolesti u Knez Selu prepusti zubu vremena i pokloni nekome na unapred montiranoj “licitaciji”” rekao je dr Milić.

Dodao je da neće odustati od ideje da su pacijenti i njihov interes glavni cilj rada  klinike.

“Nećemo odustati od ideje da Niš postane pristojno mesto za život svojih gradjana, a ne zaboravljeni geto u kome se životari a ne živi… Borićemo se protiv zloupotreba i privatizacija javnih funkcija i javnih ustanova kako bi vratili poverenje studentima i mladim lekarima ali i gradjanima Niša i Juga Srbije da je pravednije društvo moguće gde je opšti interes važniji od ličnog… nekada se cilj čini jako daleko, a nismo ni svesni koliko je sve to blizu i na dohvat ruke…”, poručio je Milić i na kraju zaključio:

“Za ideale su mnogi ljudi u istoriji plaćali cenu svojim životima i glavama… danas je sve mnogo lakše…. Funkcija je zaista mala i beznačajna cena…”

Da podsetimo, dr Dragan Milić nedavno je najavio učešće na lokalnim izborima u Nišu. On je dobio i pojačanu medijsku pažnju u trenutku kada je u njegovoj klinici sa grupom kolega otpočeo rad vikendom kako bi očistio listu čekanja.

Prof. Milić je govorio da će u novom pokretu ili grupi građana biti doktori nauka iz svih oblasti i sa svih niških fakulteta, najviše njegovih mladih kolega sa Klinike za kardiohirurgiju i iz UKC-a, kao i poznati, iskusni i provereni ekonomisti i pravnici, visoke vojne starešine, kulturni i sportski radnici, novinari i drugi koji, kako kaže, vole svoj grad i žele lepši i uspešniji Niš. Govoreći o izbornom sistemu Milić kaže da se zalaže za većinski, odnosno glasanje za kandidata po imenu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas