Početna » Evropska divlja mačka koja je pretrpela nesreću, oporavila se i vraćena je tamo gde pripada, u prirodu (VIDEO)

Evropska divlja mačka koja je pretrpela nesreću, oporavila se i vraćena je tamo gde pripada, u prirodu (VIDEO)

0
Evropska divlja mačka, koja je sredinom oktobra pretrpela nesreću na auto putu Niš-Leskovac, oporavila se, saopštio je srećne vesti ZOO Planet. Mačak je vraćen tamo gde pripada, u prirodu, uz prisustvo inspektora Ministarstva zaštite životne sredine Dragane Šelmić i stručnjaka iz Zavoda za zaštitu prirode Srbije Ivana Medenice.

Podsećamo, nakon temeljnog pregleda, utvrđeno je bilo da ima istegnuće pršljena i oteklinu pored kičmenog stuba koja je pritiskala nerve i izazivala bol i poteškoće u kretanju i uriniranju. Srećom, nisu uočeni prelomi kostiju, što je olakšanje.

“Nakon terapije od skoro tri nedelje i strogog mira, mačak je spreman da se vrati u prirodu. Hvala celom timu koji se brinuo o njemu i omogućio drugu šansu za život, a hvala i vama na, kao i uvek, beskrajnoj podršci”, rekao je Dušan Stojanović iz ZOO Planeta i dodao:

“To je trenutak za koji mi radimo u ZOO Planetu i želiko da što više životinja oporavimo kako bi bile vraćene u prirodu.”

Oni su još jednom pozvali ljude dobre volje da pomognu u pokrivanju troškova veterinara i hrane. To mogu da učine uplatom donacije na račun Udruženja Zoo Planet: 105-22423-78

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas