Početna » Filozofski fakultet obeležio 52. godišnjicu. Još jedan master program na ovom fakultetu, za nemački jezik i književnost

Filozofski fakultet obeležio 52. godišnjicu. Još jedan master program na ovom fakultetu, za nemački jezik i književnost

0
Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu je danas svečanom akademijom obeležio 52 godine rada dodelom nagrada profesorima, koji su godinama svojim radom učestvovali u uspešnim rezultatima Fakulteta, ali i najuspešnijih studentima generacija.

Prema rečima dekanice Filozofskog fakulteta Natalija Jovanović, studenti su najzaslužniji za uspeh ove visokoškolske ustanove. Povodom proslave jubileja, dekanica je podelila vest, da je pored brojnih studijskih programa, juče akreditovan i master nemačkog jezika.

„Dočekujemo ovaj rođendan tako što smo juče dobili vest da nam je akreditovan novi studijski program, master za nemački jezik i književnost. To smo čekali dugo, kao što znate imamo osnovne studije nemačkog jezika, otvorili smo ih pre šest godina i sada smo dočekali master. Bez mastera svršeni diplomci ne mogu da rade u školi, moraju da imaju master“, poručila je Natalija Jovanović.

Danas Filozofski fakultet ima 13 departmana koji predstavljaju nastavne baze za
realizaciju 35 studijskih programa na svim nivoima studija. Fakultet pohađa oko 4.000 aktivnih studenata, a dekanica Filozofskog fakulteta je ponosna što svaki četvrti student na Univerzitetu u Nišu bira upravo Filozofski.

Fakultet može biti ponosan na činjenicu da diplomci žele da nastave svoje studije upravo na ovom fakultetu, ali i da ostanu da žive i rade u svom gradu.

„Bilo je veliko uživanje studirati na ovom fakultetu. Provela sam četiri najlepše godine u životu, ostala u svom gradu i uživala u svakom trenutku studija. Nije mi bilo nešto naročito teško, bilo je izazovno u nekim trenucima, ali tu je bila i korona, dosta je promenila planove, ali sam uživala“, rekla je Danica Popović, najbolja studentkinja novinarstva i dodala da planira da upiše dva mastera – iz komunikologije i filozofije.

Najbolji studenti komunikologije, odnosno istorije, Irina Filipović i Strahinja Konstantinović su složni u tome da planiraju da nastave master studije iz svojih oblasti.

Strahinja je naveo da je zadovoljstvo studirati ono što se poklapa sa vašim ličnim interesovanjima, što čini studiranje lakšim i zanimljivijim.

Irina je saglasna sa Strahinjom da nije teško studirati nešto što zaista volite i dodala da nakon mastera, planira da završi i doktorske studije na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Svečanosti je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu prosvete Nebojša Ranđelović, koji je pohvalio viziju Fakulteta.

„Važno je istaći da je Filozofski fakultet imao stratešku viziju da neke smerovi koji bi granično trebalo da pripadaju Filozofskom fakultetu, a verovatno i nekom drugom, da je Filozofski fakultet te smerove akreditovao i da su ti smerovi sada jako traženi od strane studenata“ naveo je državni sekretar.

Pre dve godine Filozofski fakultet je obeležio pola veka postojanja svečanom
ceremonijom, kojoj su prisustvovali brojni akademici, profesori, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i rektor niškog Univerziteta. Povodom tog jubileja brucošima su uručeni specijalni indeksi.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas