Početna » Francuski filmski karavan stiže u Niš: Olimpijski duh na velikom platnu

Francuski filmski karavan stiže u Niš: Olimpijski duh na velikom platnu

0

Uoči Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2024. u Parizu, Niški kulturni centar u partnerstvu sa Francuskim institutom Srbije priređuje novi ciklus francuskih filmova pod nazivom “Sport na filmu”. Ovaj značajan događaj donosi tri dana filmske magije, pružajući publici priliku da se uroni u svet sporta i emocija kroz tri izuzetna filma.

Projekcije će se održati u prostorijama NKC-a, započinjući u četvrtak, 13. juna, a nastavljajući se u ponedeljak, 17. juna, i utorak, 18. juna, svaki put od 19 časova.

Prvi film, “Home Games”, predstavlja priču o dvadesetogodišnjoj Alini, čija strast prema fudbalu biva testirana nizom izazova kada se nađe između svoje ljubavi prema sportu i porodičnih obaveza. Sledeći film, “Veštice sa Istoka”, donosi priču o grupi mladih radnica koje se bore za uspeh svoje reprezentacije u svetu odbojke šezdesetih godina. Kao krunu ciklusa, “Slalom 18+” prikazuje život petnaestogodišnje Liz, koja se suočava sa izazovima na prestižnoj sekciji škole za skijanje.

Ovim putem, Niški kulturni centar poziva sve ljubitelje filma i sporta da se pridruže ovom jedinstvenom doživljaju i da zajedno osete olimpijski duh na velikom platnu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas