Početna » GIK usvojila nove-stare preliminarne rezultate izbora. Opozicija podnela osam žalbi na odluke o prigovorima

GIK usvojila nove-stare preliminarne rezultate izbora. Opozicija podnela osam žalbi na odluke o prigovorima

0

Na sednici Gradske izborne komisije Niš koja je održana juče, nakon vršenja uvida u izborni materijal i donošenja rešenja o ispravljanju zapisnika po prigovorima, doneta je odluka o preliminarnim rezultatima izbora koji su održani 2. juna.

U toj odluci Komisija je samo potvrdila rezultate koje je objavila 3. juna. Kao i tada, 30 mandata ide listi „Aleksandar Vučić – Niš sutra“, 16 Grupi građana „Dragan Milić“, 10 mandata dobija „Biramo Niš“, po dva „Kreni-promeni“ i „Ujedinjeni – Nada za Niš“, dok je potvrđen jedan mandat Ruskoj stranci.

Gradskoj izbornoj komisiji Grada Niša je zaključno sa današnjim danom, podneto ukupno 36 prigovora, kao i osam žalbi o kojima će odlučivati Viši sud u Nišu.

„Svim predstavnicima izbornih listi koja su podnela zahteve za uvid u izborni materijal, GIK Niš je omogućio uvid i tom prilikom je otvoreno i pregledano oko 160 džakova, odnosno izbornog materijala kao sto su birački spiskovi, glasački listići i dr. (za neka BM je vršen uvid od strane ovlašćenih lista različitih predstavnika i po 3 puta), od ukupno 197 biračkih mesta“, navela je predsednica GIK-a Danijela Milićević.

Prigovori, kao i odluke o prigovorima objavljeni su na sajtu Republičke izborne komisije. Viši sud ima 72 sata da donese odluku o osam žalbi, koje je podnela opozicija.

„Ako je podneto pravno sredstvo zbog nepravilnosti tokom sprovođenja glasa na biračkom mestu i ako je podneto pravno sredstvo protiv rešenja kojim se konstatuje da se na biračkom mestu ne mogu utvrditi rezultati glasanja, odnosno objavljivanje ukupnog izveštaja o rezultatima lokalnih izbora, računa se od dana kada su izbornoj komisiji dostavljene odluke o svim podnetim pravnim sredstvima“, navodi se u Zakonu o lokalnim izborima.

Gradska izborna komisija Niš još uvek radi i čeka sudske odluke po izjavljenim žalbama.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas