Početna » Global Wellness day u Niškoj Banji: Deca i lekari zajedno u skladu sa prirodom [FOTO]

Global Wellness day u Niškoj Banji: Deca i lekari zajedno u skladu sa prirodom [FOTO]

0

Na platou kod fontane u Niškoj Banji, lekari Instituta za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“ zajedno sa mališanima iz vrtića „Biser“ proslavili su „Global Wellness Day“. Tema ovogodišnjeg Svetskog dana velnesa bila je „Magenta prirode – život u skladu sa prirodom“.

Poruka ovog događaja bila je jasna: harmonična veza sa prirodom neophodna je za opšte blagostanje. Priroda nije samo mesto; ona je iskustvo koje neguje fizičko, mentalno i duhovno zdravlje.

Jasminka Stojadinović, glavni fizioterapeut na Institutu „Niška Banja“

„Da bi naš organizam živeo u harmoniji i blagostanju, moramo pratiti zakone prirode. Jedan od najosnovnijih je poštovanje ciklusa dana i noći. Svi znamo koliko problema imaju ljudi koji rade po smenama i teško se prilagođavaju tim izmenama. Mir i tišina, koje možemo dobiti u prirodi, veoma su važni za naše psihičko blagostanje. Fizička aktivnost je takođe ključna za naše zdravlje,“ istakla je Jasminka Stojadinović, glavni fizioterapeut na Institutu „Niška Banja“.

Lekari su ovaj dan iskoristili da se druže sa mališanima iz vrtića „Biser“ kako bi im pokazali značaj fizičke aktivnosti od najranijeg detinjstva.

Prof. dr Marina Deljanin Ilić

„Želeli smo da zajedno sa decom iz vrtića „Biser“ obeležimo ovaj dan i da im ukažemo na važnost života u skladu sa prirodom, kao i na značaj vežbanja i fizičke aktivnosti. Institut „Niška Banja“ ima dva velnes centra, jedan u „Radonu“ i drugi u delu bazena br. 3. Promovišemo značaj velnes turizma i svega što Institut pruža, uz prirodu Niške Banje i izvore termalne vode,“ navela je direktorka Instituta, prof. dr Marina Deljanin Ilić.

Dr Rozita Filipov istakla je važnost održavanja snage mišića i pokretljivosti zglobova od najranijeg doba za pravilno držanje tela i regulaciju fizičkih deformiteta kod dece.

„Pokret je život, stoga treba primenjivati vežbe svakodnevno, od najranijeg detinjstva. Današnji „Global Wellness Day“ posvećen je vežbanju u skladu sa prirodom. Pozvali smo mališane da vežbaju s nama i ukažemo im na značaj pravilnog vežbanja od najranijih dana,“ navela je reumatološkinja i načelnica Odeljenja E Klinike za rehabilitaciju.

Institut „Niška Banja“ ponosi se svojim „Wellness spa centrom“ u prizemlju stacionara „Radon“ i „Wellness studiom“ iza zgrade Starog kupatila, koji nude raznovrsne usluge za poboljšanje zdravlja i opšteg blagostanja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Glas Juga (@glas_juga)

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas