Početna » Goran Šepa Gale, Vojni orkestar i Vatrogasno-spasilačka brigada dobitnici najvišeg priznanja grada Niša

Goran Šepa Gale, Vojni orkestar i Vatrogasno-spasilačka brigada dobitnici najvišeg priznanja grada Niša

0
Za razliku od prošle godine kad je Komisiji za nagradu „11. januar“ pristiglo 30 predloga i kada su priznanja dobila dva kolektiva i tri pojedinca, ove godine je pristiglo tek 18 predloga. Predsednik Skupštine Grada Boban Džunić je pojasnio da se iz tog razloga donela odluka da se proglase samo tri dobitnika.

Među kolektivima nagrade „11. januar“ su dobili Vojni orkestar Niš i Vatrogasno-spasilačka brigada Niš, a pojedinac kome je pripala ova nagrada je muzičar Goran Šepa Gale.

„Ove godine smo se opredelili za tri predloga, prethodnog puta je bilo pet predloga. Stav Komisije je bio da predlozi koji su došli iz institucija, čiji je osnivač Grad Niš, jesu dobri i kvalitetni, ali da ne bi došlo do sukoba interesa složili smo da ovi predlozi ne budu razmatrani. Ova tri predloga su dobila jedinstven broj glasova“, naveo je Džunić.

Fond nagrade ostaje isti, 500.000 dinara,  taj iznos će tri dobitnika podeliti. Ova nagrada se dodeljuje za izuzetna postignuća kojima se afirmiše grad Niš u privredi, društvenim i drugim oblastima i predstavlja najviše priznanje Grada Niša.

Nagrade će biti uručene na svečanoj sednici Skupštine Grada Niša, koja će biti održana na dan oslobođenja Niša od Turaka 11. januara. Nagrada se sastoji od povelje, statuete oslobodiocima Niša i novčane nagrade.

Vojni orkestar je formiran u drugoj polovini 19. veka i tokom svog postojanja više puta je menjao svoje formacijske elemente i nazive, u zavisnosti od toga u kojoj oblasti, korpusu i području je pripadao.

Uprava za vanredne situacije jedna je od organizacionih jedinica sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Ona pokriva područje Nišavskog upravnog okruga. U toku 2023. godine Vatrogasno-spasilačka brigada intervenisala je ukupno 1.490 puta i od toga na 1.122 požara. Iz ove brigade naši predstavnici iz Niša su učestvovali u gašenju požara i otklanjanju posledica elementarnih nepogoda i van naše zemlje.

Goran Šepa, poznat i kao Gale Kerber ili samo Gale, je rođen u Nišu 10. septembra 1958. godine. Mali je broj onih koji na ovo ime i prezime neće odreagovati, ali je većini ljubitelja muzike, posebno rokenrola, jasno da se radi o legendarnom srpskom rok muzičaru, pevaču i osnivaču rok grupe „Kerber“, koja postoji više od 40 godina.

 

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas