Početna » Gorska služba nema ni jedan trag gde bi mogla da traži nestalog Milana Đorđevića. Policija pretražuje napuštene kuće i zaseoke [VIDEO]

Gorska služba nema ni jedan trag gde bi mogla da traži nestalog Milana Đorđevića. Policija pretražuje napuštene kuće i zaseoke [VIDEO]

0

Prošlo je sedam dana otkako je nestao farmaceut iz Niša, Milan Đorđević, ali i dalje nema novih detalja. Ni opsežna pretraga terena, u kojoj su učestvovali policija, žandarmerija, vojska, planinari, lovci, prijatelji i rodbina, nije rešila osnovno pitanje: šta se dogodilo s Milanom. Danas, prema rečima njegovog brata Dejana Đorđevića, na mestu gde je pronađen Milanov automobil, kod izletišta Bojanine vode, više nikoga nema. Kako nezvanično Blic saznaje, policija jeste na terenu, ali je promenila pravac istrage, pa se sada nalaze na potezu od Bojaninih voda prema selu Studena.

U dosadašnjoj istrazi pretražen je ceo teren koji je upućivao na planinarske staze i puteve u okolini planinarskog doma gde je pronađeno Milanovo vozilo. Prema rečima Uroša Smiljanića iz Gorske službe spašavanja, pregledani su svi potezi koji vode ka Mosoru, Sokolovom kamenu, oko samog doma, na Tremu i ka manastiru Veta.

Uroš Smiljanić, Gorska služba spasavanja

“Trenutno policija pretražuje okolnsa sela, neke zaseoke, napuštene kuće. Pripadnici Gorske službe nisu na terenu, čekaju da se pojavi neki trag koji bi iziskivao našu intervenciju na samom terenu”, precizirao je Smiljanić.

On je podsetio da su se pripadnici ove službe za vikend spustili užadima niz litice Trema, ali ni tamo nikavi tragovi nisu pronađeni. Gorska služba spasavanja trenutno nema ni jedan trag gde bi dalje mogla da traži Milana.

Porodica očajna

„Nalazimo se ovde od jutros. Rečeno nam je da će i danas neka ekipa izaći na teren. Imali su neki sastanak, čuo sam se sa inspektorom, koji mi je rekao da će i danas doći deo policije, žandarmerije i vojske. Mi smo ovde od jutros, a nikoga nema“, rekao je brat nestalog Nišlije Blicu.

Porodica nema informacije da li je istraga usmerena u drugom pravcu. Dejan kaže da se tokom jučerašnjeg dana potraga bazirala na selo.

„ Mi se sami angažujemo na sve moguće načine da saznamo neke detalje. Moji prijatelji i ja smo dan i noć ovde. Angažovali smo i pse tragače i dronove. Ništa nismo pronašli, ni jedan trag. Da li policija ima neki trag, mi to ne znamo“, rekao je brat nestalog Nišlije za Blic.

U Policijskoj upravi u Nišu navode da je opsažna potraga terena i dalje u toku

Kako je Blic pisao, do sada su pretražene sve staze koje vode od izletišta, gde je pronađen Milanov automobil, pa sve do planinskih vrhova i sela Vete i Kosmovca. Specijalni timovi su pretražili i planinske litice, kako bi otklonili sumnje da se nije okliznuo i pao u neki od ponora. Ni tamo nije pronađen.

Podsetimo, potraga za nestalim Milanom počela je u ponedeljak uveče, kada se nije vratio kući s posla i nije se javljao na mobilni telefon.

Poslednji kontakt s njim imala je njegova supruga tog dana u podne, kada se javio da neće stići da uzme dete iz vrtića. Prema rečima njihovih roditelja, to nije ništa čudno, jer se i ranije dešavalo.

Milan Đorđević, visok 185 cm, poslednji put je viđen u beloj košulji sa plavim prugama, teget pantalonama i braon cipelama. Njegov automobil marke “Škoda” pronađen je u podnožju Suve planine.

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas