Početna » Grad Niš potpisnik Pisma o namerana za unapređenje mentalnog zdravlja mladih

Grad Niš potpisnik Pisma o namerana za unapređenje mentalnog zdravlja mladih

0
U Novom Pazaru je održana trodnevna nacionalna omladinska konferencija posvećena poboljšanju usluga za podršku mentalnom zdravlju mlade populacije u Srbiji uz učešće predstavnika svih nadležnih institucija i 500 mladih.

Niš je na konferenciji predstavljala zamenica gradonačelnice Dušica Davidović koja je ovom prilikom sa ministrom turizma i omladine Huseinom Memićem potpisala Izjavu o namerama sprovođenja nacionalnog programa za unapređenje mentalnog zdravlja.

Ministarstvo turizma i omladine je podržalo razvoj nacionalnog programa za zaštitu mentalnog zdravlja mladih u 10 jedinica lokalne samouprave među kojima je i Grad Niš. Lokalnim samoupravama sa čijim je predstavnicima potpisana Izjava o namerama na raspolaganju će biti 26 miliona dinara dodeljenih putem javnog konkursa.

Na ovaj način je poslata poruka da je mentalno zdravlje mladih jedan od prioriteta Republike Srbije.

Na skupu je istaknut značaj „mobilisanja svih snaga društva – organa upravljanja, stručne zajednice i nevladinog sektora kako bi se podigla svest, predstavile i pokrenule akcije koje promovišu i štite mentalno zdravlje kao osnovno ljudsko pravo“.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas