Početna » Gradonačelnica Niša odbila da da izjavu novinarima. Još uvek neizvesni lokalni izbori u Nišu. Za političkog analitičara je sve ovo “igra”

Gradonačelnica Niša odbila da da izjavu novinarima. Još uvek neizvesni lokalni izbori u Nišu. Za političkog analitičara je sve ovo “igra”

0

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski odbila je da danas da izjavu za novinare nakon događaja u Gradskoj kući, kada su stanovnici čije su kuće porušene zbog klizišta u Mramoru, potpisali Ugovore i da kuće u Pasi Poljani pređu u njihovo vlasništvo. Ovo je prvi put da je prva žena Niša odbila novinare, kada su izjave u pitanju, a oni su želeli da postave samo jedno pitanje: Da li je podnele ostavku?

Umesto gradonačelnice novinarima je poruku prenela šefica kabineta Lora Nikolić.

“Poziv je bio za dodelu Ugovora, gradonačelnica se sada bavi time. Kasnije ima druge sastanke i događaje”, kazala je Nikolić novinarima koji su čekali.

Da li je podnela ostavku ili nije, nije potvrđeno novinarima. Novinari ni sa sigurnošću ne znaju da li će izbora i biti 17. decemmbra, kako je to najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Politički analitičar Nenad Disić je gostujući u emisiji “Odgovorni” na RTV Belle amie izrazio sumnju u održavanje izbora.

Nenad Disić, politički analitičar; Foto: printscreen RTV Belle amie

“Kao neko ko je dugo bio u decentralizaciji, meni cela ta priča da neko odozgo može da naredi da čovek koga su izabrali građani Niša da ih vodi i predstavlja, tako lako odluči “da da veliki šefe kako ti kažeš”. Ja mislim da bi prvo trebalo da pita građane šta misle o tome i da li je potrebno trošiti pare na neke izbore, samo da bi se, što se u našem narodu zove “moša”, odvlačili pažnju na neku drugu stvar, ili da bi se prikrile neke druge priče”, istakao je Disić.

On smatra da je u pitanju igra.

“U svakoj dobroj španskoj seriji bitan je zaplet. Sada vi imate gradonačelnike koji su podneli ostavke i imate dva koji još to nisu. Sada to drži pažnju još nekoliko dana. Jadan ovaj narod koji ne zna ni procedure, ni zakone i koji je uveden u jednu priču da se zabavlja”, rekao je Nenad Disić.

Ukoliko izbora bude Disić smatra da će biti i u Nišu, jer bi bilo nelogično da se ponovo troši novac za samo četiri meseca kasnije. Ipak, napominje da predsednik Srbije nikada definitivno nije rekao da će izbora biti 17. decembra. Smatra da se za izbore ne pita ni opozicija, a ni sam Vučić. Kaže da će opozicija sada moći mnogo više da računa na podršku građana. Sa druge strane Srpska napredna stranka ne može na listu da stavi ime Aleksandar Vučić, jer on više nije predsednik stranke, već predsednik svih građana.

Na kraju je zaključio da možemo na izborima da očekujemo pet opozicionih kolona. Ko od njih može da izađe na crtu Aleksadru Vučiću?

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas