Početna » Gradski odbor SNS Niš oštro osudio pretnje Srđana Škora prema Danilu Vučiću

Gradski odbor SNS Niš oštro osudio pretnje Srđana Škora prema Danilu Vučiću

0

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Nišu najoštrije je osudio morbidne pretnje koje je izrekao opozicioni predstavnik Srđan Škoro. Škoro je, naime, pozvao da Danilo Vučić, sin predsednika Aleksandra Vučića, po promeni vlasti bude poslat u rudnik, gde bi bio “tuširan uranijumom”. Pristojni deo javnosti Srbije sa mešavinom čuđenja i gađenja primio je ovu pretnju, poslednju u nizu pretnji upućenih Danilu i drugim članovima porodice Vučić.

U diskursu predstavnika opozicije, koja u svom nazivu koristi sintagmu „protiv nasilja“, često su se mogle čuti najmonstruoznije pretnje i predviđanja sudbine porodice Vučić po promeni vlasti. Jedna od takvih pretnji bila je da će Danilo i Andrej Vučić biti pronađeni u šahti, kao Gadafijevi, navodi se u saopštenju Gradskog odbora.

“Politika pretnji i podsticanja nasilja prema predsedniku Aleksandru Vučiću i članovima njegove porodice predstavlja, izgleda, jedini kontinuitet u opozicionom delovanju u Srbiji svih ovih godina. Ovo je ujedno i izraz frustracije opozicije zbog toga što ih narod ne želi i ne daje im poverenje na izborima, ali i odraz mlakih reakcija nadležnih državnih organa na sve ranije pretnje”, ističe se u saopštenju.

Zbog toga, Gradski odbor SNS Niš poziva policiju, tužilaštvo i sudove da zaštite bezbednost i ljudska prava Danila Vučića, drugih članova porodice Vučić i svih drugih pristojnih građana koji su žrtve pretnji i poziva na nasilje. Takođe, pozivaju javnost u Srbiji da se diskvalifikacijom Srđana Škora i drugih sličnih prestupnika jasno odredi prema govoru mržnje i nasilju u javnom prostoru.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas