Početna » Hitan apel za racionalnu potrošnju vode. Sva izvorišta pokazuju znake smanjene izdašnosti

Hitan apel za racionalnu potrošnju vode. Sva izvorišta pokazuju znake smanjene izdašnosti

0

Usled trenutne hidrometerološke situacije koju prati sušni prethodni period i izuzetno visoke temperature, sva izvorišta na sistemu niškog vodovoda pokazuju znake smanjene izdašnosti, saopštilo je JKP “Naisus” Niš.

Zbog ovih razloga, gotovo u svim mernim zonama niškog vodovodnog sistema primećuje se povećana potrošnja vode. U ovakvim okolnostima, JKP „Naissus“ Niš apeluje na sugrađane da odgovorno i racionalno koriste vodu kako bi se izbegli ozbiljni poremećaji u vodosnabdevanju.

“Apelujemo na naše sugrađane da budu solidarni i koriste vodu za njene osnovne namene – piće, kuvanje i održavanje lične higijene. Zalivanje bašti, zelenih i betonskih površina, pranje automobila crevom, punjenje bazena i drugo nekontrolisano trošenje predstavlja neracionalnu potrošnju,” izjavili su iz JKP „Naissus“.

 

“Neracionalna potrošnja može dovesti do ozbiljnih poremećaja koji mogu uticati na redovno snabdevanje vodom naših korisnika u svim delovima grada.”

Apel je upućen svim opštinama na teritoriji Grada Niša, koje će sa svojim aktivnostima i u skladu sa svojim ovlašćenjima preduzeti sve neophodne mere u cilju suzbijanja nenamenske potrošnje vode.

Još jednom, JKP „Naissus“ Niš poziva sugrađane na racionalno korišćenje vode kako bi svim korisnicima omogućili uredno vodosnabdevanje.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas