Početna » Institut „Niška Banja“ obeležio 57 godina postojanja

Institut „Niška Banja“ obeležio 57 godina postojanja

0
Institut za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“ danas proslavlja 57 godina od osnivanja, takođe proslavlja i 48 godina stacionara „Radon“. Tim povodom održan je svečani skup u amfiteatru Instituta.

Tokom svečanosti obeležavanja godišnjice Instituta, prikazan je film o radu i rezultatima rada u ovoj godini, ali su i najavljeni ciljevi za narednu 2024. godinu.

„Možemo reći da smo zadovoljni 2023. godinom, kako u pogledu popunjenosti smeštajnih kapaciteta, tako i u pogledu pružanja zdravstvenih usluga i u delu bolnice, odnosno klinika za kardiologiju, reumatologiju i odeljenja ortopedije, tako i u delu rehabilitacije bolesnika. U 2023. godini u ovom Institutu preko Republičkog fonda osiguranja bilo lečeno pre 13.000 pacijenata“, navela je direktorka Instituta prof. dr Marina Deljanin Ilić.

U godini na izmaku Institut za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“ urađeno je skoro 80.000 dijagnostika, preko 45.000 ambulantno polikliničkih usluga, preko 180.000 terapija a svi planovi za 2023. godinu su realizovani, navodi dr Deljanin Ilić.

Plan za narednu 2024. godinu je nabavka nove opreme za kardiologiju, ortopediju, fizikalnu rehabilitaciju i laboratoriju, kao i dalja edukacija kadrova svih profila i poboljšanje smeštajnih kapaciteta.

„Za 2024. godinu planiramo da dalje radimo na unapređenju pružanja zdravstvenih usluga, da težimo i da nabavimo novu opremu, da kupimo nove savremene aparate, zatim da radimo na poboljšanju smeštajnih kapaciteta, daljoj edukaciji medicinskog i nemedicinskog kadra i da negujemo nešto što je izuzetno i svojstveno ovoj ustanovi, izuzetnost u svemu što radimo“, dodala je direktorka Instituta „Niška Banja“.

Načelnik Klinike za kardiologiju Bojan Ilić navodi da je na toj klinici izvršeno preko 25.000 pregleda u ovoj godini, od strane, kako on kaže, vrhunskog kadra za kompletnom opremom.

„Ova godina, kao i svaka godina, što se tiče bolesnika i uspešnosti u lečenju i terapijama uspešna. Što se tiče same Kardiologije, plan je uspešno ispunjen, a plan je zadovoljstvo naših korisnika. Na Klinici za kardiologiju i u specijalističkim ambulantama bilo je ove godine preko 25.000 pregleda, od toga je 2.000 bolesnika primljeno na akutno lečenje“, rekao je dr Ilić.

On je savetovao građane da tokom praznika mogu da se opuste što se tiče konzumacije masne hrane, ali je naglasio da je neophodno da se u svemu ima mera uz neophodnu fizičku aktivnosti.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas