Početna » Iz Grada pozvali Nišlije da predlože kome će biti upućen novac od novogodišnjeg vatrometa

Iz Grada pozvali Nišlije da predlože kome će biti upućen novac od novogodišnjeg vatrometa

0
Kome će ići novac planiran za novogodišnji vatromet, ali i  od humanitarnog parkinga odlučiće Nišlije. Iz Grada su pozvali da daju predloge.

“Poštovani sugrađani, predložite kome je neophodna pomoć za lečenje novcem od humanitarnog parkinga i novogodišnjeg vatrometa. Predloge pošaljite na mejl: brzi.odgovori@gu.ni.rs”, piše u pozivu.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski govoreći o planovima vezanim za doček Nove godine, rekla je da je Grad uvažio predlog Udruženja “Pit” da vatrometa ne bude u novogodišnjoj noći, a ono što jeste dobar geste je činjenica da će planirani novac otići u humanitarne svrhe. Građani su odluku grada dobro prihvatili, a posebno vlasnici kućnih ljubimaca.

“Milion dinara ćemo ove godine od humanitarnog parkinga usmeriti za pomoć deci koja su bolesna. Prošle godine je grad pomogao tri porodice. Predviđeni novac od pola miliona dinara koji je bio predviđen ove godine za novogodišnji vatromet, pridružićemo humanitarnom novcu i pomoći ćemo kome je pomoć najpotrebnija”, kazala je gradonačelnica.

Ona je najavila da će grad po prvi put posle Nove godine za napuštene pse staviti kućice i na taj način ih privremeno zbrinu, do trajnog zbrinjavanja.

Po prvi put Niš slavi dva dana

Za doček Nove godine na glavnom gradskom trgu u Nišu nastupiće Nišlije Boban Zdravković i Violeta Viki Miljković. Ove godine je novina da će biti održan i koncert uoči dočeka, tačnije 30. decembra. Tada će u Nišu nastupiti „Riblja čorba“. Dolazak su najavili i gosti iz Bugarske i Makedonije.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je dodala da će novogodišnji nastupi sa pratećim sadržajem, poput obezbeđenja, vatrometa i bine, koštati Nišlije 10.900.000 dinara. Koncerte organizuje Niški kulturni centar.

https://www.facebook.com/watch/?ref=embed_video&v=885522906284698

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas