Početna » Kadetski trofej Osnovac: Mladi šahisti se nadmeću za Kup cara Konstantina

Kadetski trofej Osnovac: Mladi šahisti se nadmeću za Kup cara Konstantina

0

Dečiji šahovski klub „Osnovac“, u saradnji sa Osnovnom školom „Car Konstantin“, organizuje kadetsko-omladinski rapid turnir „Kadetski trofej Osnovac“ – Kup cara Konstantina 2024“. Takmičenje će biti održano u nedelju, 23. juna, u prostorijama škole, sa početkom u 11 sati.

Pravo učešća na turniru imaju devojčice i dečaci rođeni 2004. godine i mlađi. Turnir će se igrati po Švajcarskom sistemu, u 7 kola, prema Pravilima igre FIDE i dodatku za ubrzani šah.

Takmičari će biti raspoređeni u tri starosne kategorije. Prvu kategoriju čine dečaci i devojčice rođeni između 2004. i 2008. godine, s tim što u ovoj kategoriji mogu učestvovati i mlađi takmičari koji će ravnopravno konkurisati za nagrade. Preostale dve grupe su namenjene takmičarima rođenim između 2009. i 2012. godine i onima rođenim 2013. godine i mlađim.

„Ovaj turnir predstavlja jedinstvenu priliku za mlade šahiste da pokažu svoje veštine i takmiče se sa vršnjacima. Želimo da podstaknemo mlade da se bave šahom i da im pružimo platformu za napredovanje i usavršavanje“, poručuju iz Dečijeg šahovskog kluba „Osnovac“.

Nakon dodele redovnih nagrada na ovom turniru, biće dodeljene i nagrade za najbolje učesnike i ekipe celokupnog serijala.

Pobednici sve tri starosne grupe, u obe konkurencije, dobiće pehare (ukupno 6), dok će po tri najboljeplasirana učesnika u svakoj grupi i konkurenciji osvojiti medalje (ukupno 18).

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas