Početna » Ministarka pravde uručila pomoć Prihvatilištu za odrasle, stara lica i bekućnike u ustanovi “Mara” u Nišu

Ministarka pravde uručila pomoć Prihvatilištu za odrasle, stara lica i bekućnike u ustanovi “Mara” u Nišu

0
Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović obišla je Javnu ustanovu Centar za pružanje usluga socijalne zaštite ,,Mara” Niš i uručila pomoć Prihvatilištu za odrasla, stara lica i beskućnike.

Prihvatilište, u kome može da boravi 15 osoba, formirano je u nekadašnjem objektu GO Medijana, a objekat je adaptiran zahvaljujući dodeli 3.150.000 dinara iz sredstava koja su prikupljena po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet).

Popović je izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da su sredstva, koja je Ministarstvo pravde 2021. godine dodelilo Centru ,,Mara”, utrošena za socijalnu brigu o našim građanima kojima je pomoć najpotrebnija.

U sklopu Centra, ministarka je obišla i Predah smeštaj za osobe sa intelektualnim teškoćama, u kome se pružaju usluge dnevnog boravka za decu, mlade i odrasla lica.

Ona je tom prilikom uručila pakete sa dečjom odećom i igračkama i poručila da su Ministarstvo pravde i Vlada Srbije posvećeni zaštiti ugroženih kategorija građana i poboljšanju njihovog položaja.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas